Suzbijanje komaraca i krpelja u svim beogradskim opštinama Beoinfo,Studio B

Objavljeno: 30.04.2018. 13:08 Izmenjeno: 01.05.2018. 14:47

Zavod za biocide i medicinsku ekologiju je u prethodnom periodu povodom predstojećih prvomajskih praznika izvršio suzbijanje komaraca i krpelja na svih 17 gradskih opština, saopšteno je iz te ustanove.

Posebna pažnja je posvećena velikim beogradskim izletištima poput Avale, Košutnjaka, Ade Ciganlije, Zvezdarske, Banjičke i Miljakovačke šume gde se očekuje veliki broj ljudi na prvomajskom uranku. Brojnost komaraca i krpelja na ovim lokalitetima je na niskom nivou, ali iz te ustanove apeluju na građane da izbegavaju neuređene zelene površine, da koriste mere lične zaštite u vidu odgovarajućih repelenata i da nose duge rukave i nogavice kada borave u prirodi. Takođe, ukoliko po povratku iz prirode primete krpelja da se obrate lekaru ukoliko ne mogu sami da ga skinu.

Pojava većeg broja komaraca na teritoriji Beograda u prethodnoj nedelji je aktivacija pripadnika roda Aedes koji su se zbog izuzetno tople zime i velike količine padavina početkom proleća u kratkom vremenskom periodu pojavili u velikom broju.

Ekipe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju su u večernjim i jutarnjim terminima svakodnevno ovavljale suzbijanje kako bi građani mogli da uživaju u prvomajskim praznicima.

Ekipe ovog Zavoda danas će obavljati sistematsku deratizaciju na teritoriji opštine Čukarica. Mole se građani i upravnici stambenih zgrada da omoguće nesmetan rad na suzbijanju glodara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana