Objavljeno: 06.12.2017. 11:37 Izmenjeno: 06.12.2017. 11:37

Gledalac pita zašto mora da uzima lekove u samo jednoj apoteci. Recept je dobio u Domu zdravlja Novi Beograd. Kaže da može u samo jednoj apoteci da podiže lek, a u njoj često nema svih lekova pa čeka često da lek stigneumesto da ode u neku drugu apoteku. Iz Apoteka ,,Beograd“ odgovoreno nam je da […]

Gledalac pita zašto mora da uzima lekove u samo jednoj apoteci. Recept je dobio u Domu zdravlja Novi Beograd. Kaže da može u samo jednoj apoteci da podiže lek, a u njoj često nema svih lekova pa čeka često da lek stigneumesto da ode u neku drugu apoteku.

Iz Apoteka ,,Beograd“ odgovoreno nam je da pacijenti imaju pravo da podižu lek na recept u svakoj apoteci koja ima potpisan ugovor sa RFZO. Ukoliko se radi o e-receptima, pacijenti mogu podići lekove u bilo kojoj apoteci u kojoj je implementirana platforma za  realizaciju elektronskog recepta (te apoteke su obeležene nalepnicom E-recept), a konkretno u slučaju Apoteke “Beograd” u svim njihovim apotekama na teritoriji Beograda, tako da pacijent nije uslovljen da lekove preuzima isključivo u jednoj apoteci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana