Opština Palilula obeležila slavu Sv. Marka u DK “ Vlada Divljan“ palilula.org.rs, Studio B

Objavljeno: 08.05.2017. 17:41 Izmenjeno: 08.05.2017. 17:44

Jutrašnjom liturgijom u Crkvi Svetog Marka koju je služio Njegova Svetost Patrijarh Irinej, a nakon toga paljenjem slavske sveće i presecanjem kolača u Centru za kultru „Vlada Divljan“ obeležena je krsna slava opštine Palilula – Markovdan

Domaćin slave i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je, pre početka priredbe u čast opštinske slave, poželeo dobrodošlicu svim gostima i poručio da je ovaj dan važan jer okuplja sve prijatelje opštine koji se zajedno trude da iz godine u godinu stvore građanima bolje uslove za život.

„Hvala svima koji su došli, preko 300 ljudi prisustvovaće našem programu kojim ćemo obeležiti slavu, ali i podelićemo nagrade za ljude koji su u ovoj godini doprineli da budemo uspešni“, rekao je Jovičić.
Poručio je da će danas biti dodeljeno preko 15 nagrada nevladinom sektoru koji učestvuje na teritoriji opštine Palilula poput Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Crvenog krsta, ali i svim ljudima koji na volonterskoj bazi i bez ikakvih interesa nesebično pomažu u teškim situacijama.
„Puno mi je srce jer je opština Palilula sve bolje mesto za život“, naglasio je Jovičić.
Predsednik je čestitao Markovdan svim građanima koji slave ovaj praznik i poželeo im blagostanje, mir i zdravlje.
Na današnjoj ceremoniji Značka zaštite i bezbednosti na Gradskoj opštini Palilula uručena je sekretaru Crvenog krsta Palilule Slavici Musić, a Plaketa za zaštitu i bezbednost otišla je u ruke Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Palilula.
Dodeljene su, takođe, jubilarne nagrade za deset, dvadeset i trideset godina posvećenog truda i rada zaposlenima u Gradskoj opštini Palilula.
Današnjem svečanom programu prisustvovali su predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, predstavnici Grada, opštine Palilula, ali i drugih beogradskih opština.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana