Objavljeno: 03.07.2024. 16:45 Izmenjeno: 03.07.2024. 16:45

Ulica Drugog septembra, naselje Kneževac, GO Rakovica. Gledateljka se žali da se na ovoj lokaciji  izlila kanalizacija, u dvorištu su se zadržale fekalije i celo dvorište kao i voće su pod fekalijama u visini 3 – 4 centimetra. ( Zorica)   Odgovor GO Rakovica:   Kako bi se voda ispumpala iz dvorišta neophodno je da […]

Ulica Drugog septembra, naselje Kneževac, GO Rakovica. Gledateljka se žali da se na ovoj lokaciji  izlila kanalizacija, u dvorištu su se zadržale fekalije i celo dvorište kao i voće su pod fekalijama u visini 3 – 4 centimetra. ( Zorica)

 

Odgovor GO Rakovica:

 

Kako bi se voda ispumpala iz dvorišta neophodno je da gledateljka kontaktira vatrogasno – spasilačku službu kako bi mogli da dođu sa pumpama.

 

Gradska opština Rakovica će u sklopu svojih nadležnosti preduzeti mere da kontaktira nadležne da se očiste kanali i uklone drugi problemi koji dovode do izlivanja kanalizacije.

 

Gledateljka pita zašto voda na groblju Lešće iz česmi nije  za piće. (Ljiljana)

 

Iz JKP „Pogrebne usluge“ odgovaraju:

 

Voda koje se isporučuje na veći deo groblja Lešće, dolazi iz gradskog vodovoda pod izuzetno niskim pritiskom. Uzimajući u obzir brdovitu konfiguraciju terena na ovom groblju, jedni način da se obezbedi vodsnabdevanje  groblja i  dalja distribucija po parcelama je bila izgradnja podzemnih bazena za akumulaciju  u cilju podizanja pritiska za potrebe dalje distribucije. Voda u ovim bazenima odležava neko vreme,  odnosno u pitanju je tehnička voda, koja nije potpuno  obrađena. Zavod za javno zdravlje ne vrši uzorkovanje i proveru kvaliteta ove vode, te su iz tog razloga i predostrožnosti postavljena upozorenja da voda nije za piće, jer nismo u mogućnosti da grantujemo za njenu fizičku, hemisjku i bakteriološku ispravnost. Ova voda se koristi za zalivanje i pranje.

 

Rasinska 3,Petlovo brdo, GO Rakovica. Gledateljka moli  da se pošalju ekipe, gledateljka ne može da uđe u stan jer se  izlila kanalizacija. ( Budimka)

 

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ dobili smo odgovor da je problem prijavljen i po nalogu broj 3-4200 ekipa JKP BVK će intervenisati u najkraćem mogućem roku.

 

Gledalac kaže da je na uglu ulica Zrenjaninski put i Grge Andrijanovića u Krnjači  prekoputa kafane Bitolj, otvoren  kafić koji je zauzeo trotoar, postavili su stolove i stolice i tako onemogućili pešacima da koriste trotoar. Tu se  parkiraju   automobili svakodnevno,  tako da pešaci ne mogu da koriste trotoar a gledalac moli da se nešto preduzme. ( Miloš)

 

Prijavu za zauzeće javne površine odnosno za zauzeće trotoara Servisni centar Grada Beograda prosledio je opštinskoj inspekciji GO Palilula kako bi preduzeli mere iz okvira svoje nadležnosti i utvrdili da li postoji dozvola sa postavljanje predmetne

bašte. Kada je u pitanju nepropisno parkiranje preporučujemo gledaocu da se u trenutku vršenja prekršaja obrati Komunalnoj miliciji na broj telefona Servisnog centra Grada Beograda 11 0 11 kako bi njihove ekipe pravovremeno reagovale izlaskom na teren.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana