Objavljeno: 29.02.2024. 17:15 Izmenjeno: 29.02.2024. 17:15

Gledalac pita da li može da se proširi Batajnički drum ili da se ograniči prolaz teretnim vozilima, stanovnici Batajnice do Zemuna putuju sat i po vremena, put je preopterećen, mnogo je kamiona i šlepera i veoma je uzan a postoji zaobilaznica koju ne koriste šleperi i kamioni. (Marko)   Odgovor Direkcije za građevinsko zemljište i […]

Gledalac pita da li može da se proširi Batajnički drum ili da se ograniči prolaz teretnim vozilima, stanovnici Batajnice do Zemuna putuju sat i po vremena, put je preopterećen, mnogo je kamiona i šlepera i veoma je uzan a postoji zaobilaznica koju ne koriste šleperi i kamioni. (Marko)

 

Odgovor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda:

 

U toku je izrada tehničke dokumentacije za izgradnju Batajničkog druma sa pratećom infrastrukturom, na delu od Pupinovog mosta prema naselju Batajnica, u dužini od oko 4 kilometra. Po završetku izrade tehničke dokumentacije i pribavljanju građevinske dozvole planiraće se sredstva za izvođenje radova na rekonstrukciji i proširenju Batajničkog druma na ovoj deonici. Napominjemo da Direkcija ne može da utiče na rad drugih organa i institucija u postupku izrade tehničke dokumentacije i pribavljanja građevinske dozvole.

 

 

Buleavr kralja Aleksandra 557, GO Zvezdara. Gledateljka kaže da su građani na ovoj lokaciji  sami zatrpali odvodne kanale smećem i sada se tu stvorila poplava. Gledateljka moli da u Bulevaru kralja Aleksandra 557 budu otpušeni kanali da bi se spustio nivo vode? (Viber)

 

Iz opštinske komunalne inspekcije GO Zvezdara smo dobili odgovor:

 

U vezi sa Vašom prijavom koja se odnosi na izlivanje otpadnih voda u ul. Bulevar kralja Aleksandra broj 557, obaveštavamo Vas da je vršena inspekcijska kontrola i da je zatečeno izlivanje, za koje se nije moglo utvrditi ko je isto uzrokovao. Komunalna inspekcija GO Zvezdara je nadležna za izlivanja koja se dešavaju iz septičkih jama u slučajevima kada se to može nedvosmisleno utvrditi, pa nema mesta daljem vođenju postupka od strane ove inspekcije

 

Gledalac pita kada će se završiti Batajničko groblje ? (Marko)

 

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odgovaraju:

 

U toku je izrada tehničke dokumentacije za izgradnju groblja u Batajnici – I

faza.

 

Planom javnih nabavki za 2024. godinu, planirano je pokretanje javne nabavke za izvođenje radova na izgradnji groblja u Batajnici.

 

 

Gledateljka se  prošle godine  prijavila za penzionersku karticu, elektronskim putem, sada će godinu dana i nije još dobila karticu. Išla je tri puta u PIO fond i dobila je informaciju da su poslali na kućnu adresu. Gledateljka pita u kojoj pošti da traži karticu, živi na Voždovcu. (Danica)

 

Preporučujemo gledateljki da se za dobijanje tražene informacije obrati JP „Pošte Srbije“ pozivom na broj telefona njihovog Kontakt centra 0700 100 300.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana