Objavljeno: 04.09.2023. 14:54 Izmenjeno: 04.09.2023. 14:54

Gledateljka pita da li je u planu renoviranje Doma zdravlja u Bloku 44? (Verica)   Odgovor Sekretarijata za zdravstvo:   Nakon preuzimanja osnivačkih prava od strane Vlada Republike Srbije nad domovima zdravlja nad kojima je osnivačka prava vršila lokalna samouprava, Sekretarijat za zdravstvo je održao komunikaciju sa Ministarstvom zdravlja RS i upravama domova zdravlja.  Nastavili […]

Gledateljka pita da li je u planu renoviranje Doma zdravlja u Bloku 44? (Verica)

 

Odgovor Sekretarijata za zdravstvo:

 

Nakon preuzimanja osnivačkih prava od strane Vlada Republike Srbije nad domovima zdravlja nad kojima je osnivačka prava vršila lokalna samouprava, Sekretarijat za zdravstvo je održao komunikaciju sa Ministarstvom zdravlja RS i upravama domova zdravlja.  Nastavili smo sa ulaganjima i pored osnivača učestvujemo u opremanju, sanacijama i rekonstrukcijama objekata. Zahteve domova zdravlja Sekretarijat će razmatrati i ukoliko se za to steknu uslovi i usklađivati predloge za opredeljenje sredstava u finansijskom planu.

 

 

Novovaroška 5, GO Palilula. Gledalac ima veliki problem sa komšijom. Posadio je tik uz ogradu drvo. Više je na njegovom placu nego na komšijinom, a  grane ulaze ne samo u dvorište nego i u kuću.  Kome da se obrati i ko je nadležan ? (Nedeljko)

 

Navedeni problem nije u nadležnosti nijedne inspekcije. Kako je reč o ometanju privatnog poseda potrebno je da se gledalac za njegovo rešavanje obrati nadležnom sudu.

 

Gledalac pita da li će se iscrtati pešački prelaz u Novosadskoj ulici u Zemunu? Pre dve godine je doneto rešenje da se to uradi. (Mile)

 

Pitanje gledaoca prosledili smo Sekretarijatu za saobraćaj i JP „Putevi Beograda“. Po dobijanju odgovora, obavestićemo gledaoca.

 

Gledalac pita da li će i kada predsednik republike da prima građane na razgovor? ( Milisav)

 

Nadležnost Servisnog centra grada Beograda je posredovanje u rešavanju komunalnih problema naših sugrađana. Sarađujemo sa svim sekretarijatima, opštinama i komunalnim preduzećima čiji je osnivač grad Beograd, te samim tim nismo u mogućnosti da gledaoca obavestimo o traženim informacijama.

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana