Objavljeno: 31.08.2023. 14:17 Izmenjeno: 31.08.2023. 14:17

Gledateljka pita šta je u planu za izgradnju na potezu Orlovača – Rušanj na teritoriji GO Čukarica? (Slobodanka)   Odgovor GO Čukarica:   Plan detaljne regulacije naselja Rušanj, dela Ibarske magistrale i privredne zone uz magistralu, je bio na ranom javnom uvidu u Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda do 20. juna 2023. […]

Gledateljka pita šta je u planu za izgradnju na potezu Orlovača – Rušanj na teritoriji GO Čukarica? (Slobodanka)

 

Odgovor GO Čukarica:

 

Plan detaljne regulacije naselja Rušanj, dela Ibarske magistrale i privredne zone uz magistralu, je bio na ranom javnom uvidu u Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda do 20. juna 2023. godine.

Kako je navedeno u dokumentu koji je izradio Urbanistički zavod Beograda, a koji obuhvata deo Ibarske magistrale od petlje za pristup groblju „Orlovača“ do ukrštanja sa Beogradskom ulicom – veza sa naseljem Sremčica, planira se proširenje Ibarske magistrale na dve saobraćajne trake po smeru.

Takođe se planira privredno – komercijalna zona uz Ibarsku magistralu, kako bi se, navodi se u planu, aktivirao razvojni potencijal naselja.

 

 

Gledalac pita zašto njegov sin koji je samohrani otac dvoje dece ne može da dobije novčanu pomoć od države 10.000. dinara, za svako dete do 16 godina. Ima sudsku presudu da je staratelj ali kada ukuca tražene podatke sistem ga ne prepoznaje. (Goran)

 

Kako nije reč o komunalnom problemu, preporučujemo gledaocu da se u vezi sa navedenim problemom obrati Ministarstvu finansija Republike Srbije.

 

Gledateljka pita kada će i da li će biti vraćena biblioteka na Vidikovcu? (Miroslava)

 

Iz Odeljenja biblioteka (Biblioteka grada Beograda – Odeljenja Čukarica, Rakovica i Barajevo) dobili smo odgovor da postoji želja i inicijativa da biblioteka tj. bibliotečki ogranak „Miroslav Antić“ (Ul. Vidikovački venac 65a, Rakovica) nastavi sa radom. Međutim, iz ovog odeljenja navode da je potrebno je da se steknu bezbedni uslovi za nastavak rada ove biblioteke ali su to dugotrajni procesi.

 

 

Gledalac je raseljeno lice sa Kosova i Metohije, tamo je  bio  zaposlen. Po dolasku u Beograd svi zaposleni su stavljeni na državni budžet. Gledalac ima primanja u iznosu od 8 500 dinara. On pita  da li postoji mogućnost da im se povećaju prihodi? (Kijazi)

 

 

Iz Nacionalne službe za zapošljavanje Republike Srbije odgovorili su da određene kategorije lica sa područja AP Kosovo i Metohija  ostvaruju pravo na davanja uvedena odlukama Vlade Republike Srbije. Za sva dodatna pitanja uputili su gledaoca da se obrati

Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana