Objavljeno: 18.05.2023. 14:32 Izmenjeno: 18.05.2023. 14:32

Gledateljka pita kada će se izgraditi trotoari u Servantesovoj i ulici Abibe Bekile na Altini?  ( Mirjana)   Iz JP „Putevi Beograda“ odgovaraju:   Trotoari u Servantesovoj i Ulici Abibe Bekile nisu u Programu radova Sekretarijata za saobraćaj za ovu godinu. Program radova donosi gradonačelnik na predlog opština, tako da je potrebno obratiti se nadležnoj […]

Gledateljka pita kada će se izgraditi trotoari u Servantesovoj i ulici Abibe Bekile na Altini?  ( Mirjana)

 

Iz JP „Putevi Beograda“ odgovaraju:

 

Trotoari u Servantesovoj i Ulici Abibe Bekile nisu u Programu radova Sekretarijata za saobraćaj za ovu godinu. Program radova donosi gradonačelnik na predlog opština, tako da je potrebno obratiti se nadležnoj opštini.

 

Predlog naše gledateljke uputili smo GO Zemun.

 

 

Obrenovac, Belo polje, kanal Tamnava. Gledateljka kaže da je problem sa punim kanalom.   Od  21. januara prošle godine kanal  je konstantno pun i preti da se izlije. Gledateljka se obraćala svim nadležnim institutcijama ali nema reakcije. Ko je nadležan za čišćenje ovog kanala? ( Slavica)

 

Navedeni kanal je u nadležnosti JVP „Srbijavode“. Iz ovog preduzeća dobili smo sledeći odgovor:

 

Na kanalu Stara Tamnava  u toku pretprošle i prošle godine izvođeni su radovi od uliva u reku Kolubaru u dužini od 1.700 metara, i dalje uzvodno do trećeg kilometra u skladu sa odobrenim sredstvima prema Programu poslovanja JVP „Srbijavode“ za tekuću godinu. Takođe,  zbog opterećenja kanala vodama sa auto – puta „Miloš Veliki“, otpadnim vodama atmosferske i fekalne kanalizacije, kao i komunalnim otpadom koji dospeva u korito kanala i propuste nesavesnim postupcima građana (koji su tom prilikom potpuno zapušeni),  u velikoj meri otežava održavanje ovog objekta, posebno uzevši u obzir da se predmetno područje od  trećeg kilometra uzvodno nalazi na nižem terenu od okolnog.

 

Bulevar Patrijarha Germana, GO Voždovac. Gledalac kaže da na ovoj lokaciji nema kanalizacije. On pita kada će biti izgrađena? (Nikola)

 

Odgovor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda:

 

 

Izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, koji je usvojila Skupština grada Beograda, Direkcija nema planiranih aktivnosti na izgradnji kanalizacije u Bulevaru patrijarha Germana u Belom potoku.

 

 

Gledateljka je onkološki pacijent, oseća potrebu da izrazi zahvalnost. Reč je o  Dom zdravlja Voždovac , oduševljena je radiološkom tehničarem po imenu Darko kao i doktorkom Draganom Milošević koja je bila izuzetno ljubazna. (Danica)

 

Reči hvale naše gledateljke upućene radiološkom tehničaru i ljubaznoj doktorki prosledili smo DZ „Voždovac“.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana