Objavljeno: 12.09.2022. 14:37 Izmenjeno: 12.09.2022. 14:37

Palilula, Krnjača, Azanjska – Gledateljka pita da li u ovoj ulici, koja je veoma prometna, mogu da se postave ležeći policajci. (Mileva )   Iz Sekretarijata za saobraćaj odgovaraju:   Sekretarijat za saobraćaj je, po prethodnom zahtevu građana, izvršio uvid u uslove saobraćaja u Azanjskoj ulici i na osnovu utvrđenog stanja, dao nalog JKP “Beograd-put“ […]

Palilula, Krnjača, Azanjska – Gledateljka pita da li u ovoj ulici, koja je veoma prometna, mogu da se postave ležeći policajci. (Mileva )

 

Iz Sekretarijata za saobraćaj odgovaraju:

 

Sekretarijat za saobraćaj je, po prethodnom zahtevu građana, izvršio uvid u uslove saobraćaja u Azanjskoj ulici i na osnovu utvrđenog stanja, dao nalog JKP “Beograd-put“ za postavljanje ograničenja brzine i ugradnju fizičkih prepreka za usporavanje saobraćaja na tri pozicije u Azanjskoj ulici.

Rešenje se odnosi na deo Azanjske ulice između ulica Beodranske i Duška Popova, za koji je utvrđeno da postoji veći broj nepreglednih ukrštaja sa bočnim saobraćanicama, kao i trgpvinski objekat kao zona atrakcije za najveći broj stanovnika.

Realizacija rešenja zavisi od tehničkih i organizacionih kapaciteta JKP “Beograd-put“.

Imajući u vidu da se ulica pruža na veoma dugom potezu, nije opravdano da se na svakih par desetina metara ugrađuju fizičke prepreke za usporavanje saobraćaja, već je neophodno intenzivirati kontrolu poštovanja saobraćajnih propisa od strane Uprave saobraćajne policije, Ljermontova 12a.

Takođe vas obaveštavamo da se zahtev za postavljanje fizičkih prepreka i prateće vertikalne signalizacije u pisanoj formi, sa jasnim razlogom za postavljanje, podnosi na šalter pisarnice Sekretarijata za saobraćaj koji se nalazi na adresi 27 MARTA 43- 45. Stručna ekipa Sekretarijata za saobraćaj u skladu sa svojom dinamikom posla  kao i prioritetima koji usmereni na rešavanje najsloženijih i najkritičnijih situacija po pitanju bezbednosti učesnika u saobraćaju, naročito u zonama škola, uzeće u razmatranje svaki zahtev građana.

Zemun, Altina, Abebe Bikile, Servantesova – Gledateljka  pita šta može da se uradi po pitanju rešenja problema sa trotoarima, kojih nema. (Mirjana)

 

U vezi sa planiranjem i izgradnjom dodatnih kapaciteta neophodno je da više nadležnih gradskih službi preduzmu mere iz svojih nadležnosti, sve u okviru zakonskih ovlašćenja i u skladu sa mogućnopstima.

U cilju započinjanja procedure, gledateljka treba da se neposredno obratiti Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove u smislu podnošenja inicijativa za izmenu ili izradu planske dokumentacije, kao i Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. Takođe, poželjno je da zahtev prati šira peticija građana, jer je to osnov za reagovanje.

 

Zemun, Batajnica, Kralja Vladislava 94 – Gledateljka moli da se sanira ulegnuće na kolovozu je, u kome se zadržava voda, a i stvara se velika buka kada kamioni  prelaze preko njega. (Dušanka)

 

JKP „Beograd put“ radove obavlja po nalogu JP „Putevi Beograda“, preduzeća koje je upravljač puta, tako da smo im se obratili i izneli sugestije našeg gledaoca. Nadzorni organ JP „Putevi Beograda“ obići će Ulicu kralja Vladislava i, ukoliko postoje opravdani razlozi, izdati nalog izvođaču radova da sanira uočena oštećenja.

 

Zemun, Gornji grad, kod Pošte – Kada će biti završeni radovi? Raskopano je i poskidani su ivicnjaci, pa gledateljka pita da li je možda planirano da se na ovom mestu napravi parking. (Mirjana )

 

Gradnja prve podzemne garaže u Zemunu na lokaciji platoa ispred Javnog preduzeća „Pinki” počela je 8. avgusta ove godine. Garaža, površine 5.407 metara kvadratnih, imaće jedan nivo i 150 parking mesta. Ulaz u javnu garažu biće iz Ulice gradski park, a izlaz u Nemanjinoj ulici, odnosno u delu između Sportskog centra i zgrade Poljoprivrednog fakulteta. Plato iznad garaže biće kompletno sređen i delom će biti uređen kao zelena površina, a delom kao prostor za pešake. Predviđeno je da radovi na izgradnji garaže traju godinu i po dana.

Opština Zemun pokrenula je inicijativu da se izgrade još dva javne garaže u centralnoj zoni Zemuna, kako bi se rešio problem parkiranja.

 

Gledateljka je u aprilu kupila dušek i krevet, ali joj nisu odgovarali ni dusek ni krevet i u prodavnici su joj prihvatili dušek, ali ne i krevet. Pod kojim uslovima i u kom roku kupac ima pravo na povrat kupljene robe u prodavnici namestaja? Gledateljka ponovo pita kome može da se žali, pošto se niko ne javlja na telefon kontakt centra koji je gledateljka dobila u programu. (Ljiljana )

 

Gledateljka se može se obratiti nekom od sledećih Udruženja za zaštitu potrošača:

–        Udruženje Zaštita potrošača, 011/241-5485, 069/241-5485;

–        Centar potrošača Srbije, 011/312-0444, 011/312-2102;

–        Nacionalna organizacija potrošača Srbije, 011/404-6300, 011/404-6301, 011/404-6302.

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana