Momirović u obilasku petlje Hrtkovci studio b

Objavljeno: 12.09.2022. 14:42 Izmenjeno: 12.09.2022. 14:42

Radove su obišli i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić i direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je, nakon obilaska radova na petlji “Hrtkovci” u okviru izgradnje auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice Šabac–Loznica, da je to strateški važan infrastrukturni projekat u ovom delu Srbije.

Momirović je naglasio da je to jedan od deset projekata auto-puteva i brzih saobraćajnica koji se trenutno realizuju bez prekida što je i najbolji pokazatelj da ćemo održati ekonomski rast i za naše lokalne samouprave obezbediti novu perspektivu i još bolje uslove za kompanije, radnike i za sve građane.

„Naš cilj je da sledećeg septembra otvorimo deo autoputa koji će spojiti Rumu i Šabac, da otvorimo fantastičan most na Savi za sve Šapčane ali i za sve ostale građane, i uprkos činjenici da je u Evropi rat, kada energetska kriza razdire ceo stari kontinent mi uspevamo da očuvamo investicije, radna mesta i održimo nisku cenu energenata za naše građane“, rekao je ministar.

Momirović je dodao da je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića napravila velike iskorake koji su i najvidljiviji kada je reč o auto-putevima i brzim saobraćajnicama i s obzirom da je pred nama izazovan period potrebno je da budemo složni i jedinstveni.

Antić je naveo da se svi radovi i sve aktivnosti odvijaju po planovima i zacrtanom dinamikom zahvaljujući dobroj saradnji svih koji učestvuju na izgradnji ovog projekta, dodavši da je trenutno na čitavoj trasi auto-puta i brze saobraćajnice Ruma–Šabac–Loznica upošljeno više od 460 radnika sa približno 350 jedinica mehanizacije, dok se najintezivnije aktivnosti izvode na deonici autoputa Ruma–Šabac.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić istakao je da će izgradnjom ove moderne saobraćajnice biti ispunjen višedecenijski san građana Šapca da se povežu sa Beogradom i Novim Sadom i budu čvorište Zapadne Srbije kada je reč o putnoj infrastrukturi.

Ukupna dužina deonice iznosi približno 78 kilometara, od čega je auto-put Ruma–Šabac dužine 22,08 kilometara, a dužina deonice Šabac–Loznica koja će biti izgrađena u profilu brze saobraćajnice iznosi približno 55 kilometara.

Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na autoptu Ruma–Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac–Loznica zaključen je sa azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“.  Ugovorena cena radova je 467,5 miliona evra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana