Objavljeno: 14.08.2019. 17:09 Izmenjeno: 14.08.2019. 17:09

Da li lekovi za osteoporozu mogu da se refundiraju kod penzionera sa malim penzijama? (Slađana). Iz RFZO su nam odgovorili sledeće: Osigurana lica RFZO pravo na lekove ostvaruju u skladu sa Pravilnikom o Listi lekova koja se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog oisguranja. Lek propisuje izabrani lekar. Izabrani lekar ceni ispunjenost uslova za […]

Da li lekovi za osteoporozu mogu da se refundiraju kod penzionera sa malim penzijama? (Slađana).

Iz RFZO su nam odgovorili sledeće:

Osigurana lica RFZO pravo na lekove ostvaruju u skladu sa Pravilnikom o Listi lekova koja se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog oisguranja. Lek propisuje izabrani lekar. Izabrani lekar ceni ispunjenost uslova za propisivanje i obezbeđivanje leka na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja u svakom konkretnom slučaju.

Ukoliko penzioner, kao i bilo koje drugo osigurano lice, ispunjava indikacije za propisivanje i izdavanje leka za osteoporozu na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, plaća samo participaciju za propisani lek. Ako je osigurano lice po osnovu malih primanja oslobođeno plaćanja participacije ne plaća participaciju za lek u fiksnom iznosu od 50,00 dinara po kutiji izdatog leka. Participaciju u procentualnom iznosu plaćaju sva osigurana lica, bez obzira na  osnov osiguranja i visinu primanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura -3°C

Delimično oblačno

Nedelja
Moguć sneg

Max: -1°C
Min: -4°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana