Vojska Srbije u mirovnoj misiji Studio B

DruštvoDrustvo Pocetna 14. 08. 2019. 18:26:08

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je pripadnike pešadijske čete Vojske Srbije koji se u Prokuplju pripremaju za učešće u mutinacionalnoj operaciji u Libanu.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je pripadnike pešadijske čete Vojska Srbije učešćem u mirovnim misijama predstavlja našu zemlju u najboljem svetlu i za to dobija pohvale iz čitavog sveta, a  to joj istovremeno omogućava da radi na svojoj daljoj obučenosti i sticanju novih iskustava, istakao je resorni ministar. Pripadnici Vojske Srbije kažu da će 150 odabrnih u Liban otići spremni da opravdaju visok ugled vojske i države Srbije.

Mirovne misije u kojima učestvuje Vojska Srbije pomažu jačanju autoriteta i ugleda naše zemlje, ali i istovremeno značajno pomažu da svakodnevne zadatke i prvu i najvažniju misiju pripadnika naših oružanih snaga – odbranu zemlje, možemo da obavljamo na najbolji mogući način, rekao je Vulin i poručio da je siguran da će svaki srpski vojnik u Liban iotići besprekorno zdrav, spreman i obučen, uz želju da se u takvom stanju, posle obavljene misije i vrate u zemlju.

Obuka se realizuje po utvrđenom planu, u nekoliko faza, a ono što je na startu najvažnije, kažu odabrani pripadnici Vojske Srbije, jeste da je motivacija na najvišem nivou, što je garancija da će naš kontingent u Liban otići maksimalno spreman da opravda poverenje i potvrdi ugled stečen u prethodnim međunarodnim misijama.

Vojska Srbije će, u skladu sa politikom državnog rukovodstva i predsednika Vučića, voditi računa da maksimalno doprinosi politici vojne neutralnosti zemlje, ali će istovremeno biti spremna, da u svakom momentu, pomogne svima kojima je pomoć potrebna, poručio je ministar Vulin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 27°C
Min: 12°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana