Tokom noći stvaranje snežnog pokrivača Tanjug, Studio B

Objavljeno: 09.12.2017. 18:18 Izmenjeno: 10.12.2017. 08:45

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na snežne padavine koje su Srbiju zahvatile i koje će se nastaviti tokom noći..Beograd i njegova komunalna preduzeća i službe spremni su za snežne padavine koje se mogu očekivati tokom noći, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Danas i u toku noći ocekuje se stvaranje snežnog pokrivaca, na severu do pet santimetara, a u ostalim predelima od pet do 10 cm, lokalno i više, dok se u planinskim predelima očekuje dalje povecanje visine snežnog pokrivaca, navodi se na sajtu RHMZ.

Umeren i slab sneg trenutno pada u većem delu zemlje, sem u južnim krajevima gde je oblačno i kišovito.

U Beogradu je izmereno nula stepeni i takođe pada sneg.

Komunalna preduzeća i službe u Beogradu spremni su za snežne padavine

Beograd i njegova komunalna preduzeća i službe spremni su za snežne padavine koje se mogu očekivati tokom noći, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

“To znači da se na ulicama Beograda nalazi 116 vozila, odnosno 70 kamiona, 22 multikar vozila, 21 utovarivač i tri mini mašine. Na lageru je 18.000 tona soli, što je više nego dovoljno, kao i 80.000 litara kalcijum hlorida koji se koriste za ekstremno niske temperature”, kazao je Vesić za TV Pink. On je istakao da su sve ulice prohodne, da nema dužih zadržavanja, da se saobraćaj obavlja umerenim intenzitetom i apelovao na vozače da budu oprezni u vožnji, da poštuju saobraćajnu signalizaciju i prilagode brzinu uslovima na putu.

Da Beograd spremno dočekuje sneg, za Studio B potvrdio je sekretar za poslove odbrane, vanredne situacije, komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.Prema rečima sekretara za poslove odbrane, vanredne situacije, komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima Darka Glavaša  sve gradske službe su angažovane uz non stop dežurstva na terenu.

U Srbiji sutra bolje vremenske prilike

Prema prognozi, u Srbiji će sutra biti pretežno sunčano, samo se još ujutru na jugu i istoku, uz nešto više oblačnosti, ponegde očekuje slab kratkotrajan sneg.

JP „Putevi Srbije“ savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana