Kazne za upotrebu pirotehničkih sredstava 100.000 dinara Tanjug

Objavljeno: 09.12.2017. 12:23 Izmenjeno: 09.12.2017. 20:26

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da izmene zakona o javnom redu i miru predviđaju povećanje zaprećenih novčanih kazni za remećenje javnog reda i mira upotrebom pirotehničkih sredstava u iznosu od 50.000 do 100.000 dinara.

Sadašnjim zakonom ta kazna je u visini od 10.000 do 50.000 dinara.

Takođe, za remećenje javnog reda i mira upotrebom oružja biće zaprećena kazna od 100.000 do 150.000 dinara, rekao je Rebić.

„Smatram da ćemo uz takav zakon i našu pojačanu aktivnost na terenu smanjiti broj prekršaja i povrede koje su vrlo česte posebno kod maloletnika, te da ćemo obezbediti sigurnije okruženje“, rekao je Rebić za RTS.

Direktor policije očekuje da će zakon biti usvojen pre novogodišnjeg vatrometa.

„Nadam se da vatrometa neće biti kao prethodnih godina osim onog koji je legalizovan, jer se tačno zna sa kojom dozvolom i na koji način i koje pravno lice može da koristi pirotehnička sredstva“, rekao je Rebić.

Rebić se nada da će se izmene Zakona o javnom redu i miru naći pred poslanicima već u utorak, sredu.

Rebić: Na Zvezdari ubistvo, pa samoubistvo

Direktor policije Vladimir Rebić potvrdio je danas da je na Zvezdari, u Beogradu, sinoć sin ubio oca, a potom sebi oduzeo život.

„Praktično se desilo porodično nasilje, ono što sada znamo da je najverovatnije sin (65) usmrtio svog oca (91) koji je nakon toga sam sebi oduzeo život. Pronađeno je oproštajno pismo“, rekao je Rebić za RTS.

Inače, dva beživotna tela, kako je rečeno u Hitnoj pomoći, pronađena su u stanu na drugom spratu zgrade u Križanićevoj ulici broj 36, na Zvezdari.

Rebić: Uhapšeno 292 lica prethodnih dana

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je srpska policija hapšenjima prethodnih dana i zaplenom droge i naoružanja još jednom dokazala posvećenost i odlučnost da se obračuna sa svim vidovima kriminala.

Rebić je gostujući na RTS kazao da je fokus policije na organizovanom kriminalu i korupciji.

Sublimirajući aktivnosti, Rebić je naveo da su prethodnih dana uhapšena 292 lica, a najveći broj njih zbog držanja, stavljanja u promet i proizvodnje opojnih droga – 97.

Prema njegovim rečima, četiri lica su uhapšena zbog neovlašćenog

držanja i stavljanja u promet eksplozivnih naprava.

Kako je rekao, uhapšeno je 97 lica jer su izvršili oko 300 krivičnih dela krađe i teške krađe, dok je 56 lica uhapšeno zbog korucpije i zloupotrebe službenog položaja, a mednju njima su četiri pripadnika policije.

„Jasno smo pokazali da za nas nema zaštićenih da su svi jednaki pred zakonom“, istakao je direktor policije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana