Objavljeno: 06.12.2016. 11:03 Izmenjeno: 06.12.2016. 11:03

  (od 8.11) Gledalac sa Miljakovca ima plac u Guncatima, opština Barajevo. Kaže da već 2-3 godine pokušava da dobije građevinsku dozvolu, kako bi na tom placu izgradio objekat. Međutim, u opštini su mu rekli da od toga za sada nema ništa.   Odgovor Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove: Za područje Gradske opštine Barajevo […]

 

(od 8.11) Gledalac sa Miljakovca ima plac u Guncatima, opština Barajevo. Kaže da već 2-3 godine pokušava da dobije građevinsku dozvolu, kako bi na tom placu izgradio objekat. Međutim, u opštini su mu rekli da od toga za sada nema ništa.

 

Odgovor Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove:

Za područje Gradske opštine Barajevo u primeni je važeći Prostorni plan Gradske opštine Barajevo („Sl. list grada Beograda“ br.53/12). Područje katastarske opštine Guncati, prema navedenom Prostornom planu Gradske opštine Barajevo, većim delom nalazi se u području za koje je predviđeno direktno sprovođenje – izdavanje lokacijske dozvole, a manjim delom u području za koje je obavezna izrada plana generalne regulacije – PGRA. Na osnovu Odluke o izradi Plana generalne regulacije za naselje Barajevo, GO Barajevo („Sl. list grada Beograda“ br.67/13; 22/14) u JUP Urbanistički zavod Beograda u izradi je navedeni Plan, koji se prema usvojenom Konceptu razrađuje u tri faze po Celinama.

Nacrt plana generalne regulacije za naselje Barajevo, Faza 1, izlagan je na javni uvid u periodu od 10. oktobra do 8. novembra 2016. godine, a javna sednica Komisije za planove Skupštine grada Beograda 24. održana je 24. novembra. Nacrtom plana generalne regulacije za naselje Barajevo, Faza 1, nije obuhvaćena katastarska opština Guncati, već će se deo navedene opštine razrađivati kroz izradu 2. Faze ovog Nacrta plana.

Na osnovu navedne Odluke o izradi Plana generalne regulacije za naselje Barajevo, GO Barajevo („Sl. list grada Beograda“, br. 67/13; 22/14), sredstva za izradu plana generalne regulacije obezbediće se iz Budžeta Direkcije za razvoj i izgradnju GO Barajevo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana