Žreb za EP: Srbija u Istanbulu protiv Turske i Rusije Studio B, Tanjug

Objavljeno: 22.11.2016. 12:52 Izmenjeno: 22.11.2016. 18:58

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće na šampionatu Evrope naredne godine u D grupi, u Istanbulu, sa selekcijama Turske, Rusije, Letonije, Belgije i Velike Britanije, odlučeno je žrebom u Istanbulu.

U A grupi, u Helsinkiju, igraće Poljska, Grčka, Francuska, Finska, Island i Slovenija, u B grupi, u Tel Avivu su, Ukrajina, Izrael, Litvanija, Gruzija, Italija i Nemčka, a u C grupi, u Klužu, Hrvatska, Ceška, Španija, Crna Gora, Rumunija i Mađarska.

Završnica šampionata igraće se u Istanbulu.

Evropsko prvenstvo održaće se od 31. avgusta do 17. septembra 2017. godine.

 

Đorđević: Žreb jedan detalj, na EP gledamo u celini

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio da je današnji žreb grupa samo jedan od detalja koji ne odlučuje mnogo toga i da on i njegov stručni štab šampionat Evrope sagledavaju u celini, jer se potencijalni protivnici nalaze u svim grupama.

„Imamo zacrtan put i znamo šta nas čeka. Treba se dobro pripremiti za takmičenje, odigrati dobro od početka i zauzeti što bolju poziciju pred eliminacione utakmice, jer dobro znamo da su „ukrštanja“ često veoma važan faktor kada je u pitanju put do same završnice“, rekao je selektor Srbije za sajt KSS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana