Objavljeno: 30.04.2024. 14:25 Izmenjeno: 30.04.2024. 14:25

Gledateljka se žali na nepropisno parkiranje na lokaciji pasarela kod restorana Franš, ulica je Bulevar oslobođenja . Automobili se parkiraju i na pasareli i na stepenišu, kada se izlazi iz podzemnog prolaza nemoguće je proći od njih. Ona predlaže da se na ovoj lokaciji postave stubići kako bi se sprečilo nepropisno parkiranje. (Vesna)     […]

Gledateljka se žali na nepropisno parkiranje na lokaciji pasarela kod restorana Franš, ulica je Bulevar oslobođenja . Automobili se parkiraju i na pasareli i na stepenišu, kada se izlazi iz podzemnog prolaza nemoguće je proći od njih. Ona predlaže da se na ovoj lokaciji postave stubići kako bi se sprečilo nepropisno parkiranje. (Vesna)

 

 

Iz Sekretarijata za saobraćaj odgovaraju:

 

Na osnovu člana 23. Odluke o komunalnom redu zabranjeno je zaustavljanje, parkiranje ili ostavljanje vozila:

 

•         „na delu trotoara koji nije obeležen za parkiranje, odnosno na parkiralištu izvan granice obeleženih parking mesta“,

•         „kojim se ometa korišćenje pešačke komunikacije, prilaz objektima, korišćenje protivpožarnog puta, kolskog prolaza između stambenih zgrada, interne saobraćajnice i slično“.

 

U Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano je da vozač ne sme da zaustavi ili parkira vozilo:

 

•         u članu 62. „na mestu na kome bi ono ugrožavalo bezbednost drugih učesnika u saobraćaju ili predstavljalo smetnju za normalno odvijanje saobraćaja ili kretanje pešaka“,

•         u članu 66. tačka 13. „na trotoaru, osim ako je to dozvoljeno (regulisano) saobraćajnom signalizacijom, i ako na trotoaru, kada je vozilo parkirano, ostane slobodan prolaz za pešake najmanje širine 1.60 metara, koji ne sme biti uz ivicu kolovoza“.

 

U skladu sa postojanjem pravne regulative koja predstavlja osnov za kontrolu i sankcionisanje prekršilaca propisa, na predmetnoj lokaciji nije predviđeno postavljanje stubića.

 

Shodno navedenom, Sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju, Komunalna milicija, ul. Makenzijeva br. 31,  kao i Uprava saobraćajne policije MUP-a Srbije, ul. Savska 35, u skladu sa svojim nadležnostima mogu vršiti kontrolu nepropisnog parkiranja i u slučaju načinjenih gore pomenutih prekršaja primeniti kaznene mere.

 

Gledateljka živi na opštini Surčin i pita da li postoji neka služba za besplatnu pravnu pomoć građanima (imala je advokata kome je dala punmoćje , ali se već duži vreme ne javlja). (Snežana)

 

Iz GO Surčin odgovaraju da  u okviru ove opštine postoji organizovana besplatna pravna pomoć. Stranke se primaju 2 puta nedeljno utorkom od 07:30 do 10:00 časova, i četvrtkom od 12:00 do 15:30 časova.

 

Gledateljka se žali na zapušten plac na lokaciji Put za Ovču 82. Na ovom placu vlada totalni komunalni nered. (Viber)

 

Prijavu gledateljke prosledili smo GO Palilula kako bi komunalna inspekcija ove opštine preduzela mere iz okvira svoje nadležnosti i naložila vlasniku parcele njeno uređenje.

 

Gledateljka živi pored Sportskog centra Zvezdara (20 metara od terena) i kaže da se diže  velika prašina sa terena, delovi šljake su svuda po terasama i stanovima. Gledateljka moli da se nešto uradi sa terenima u sportskom centru. (Isidora)

 

Primedbe gledateljke Servisni centar Grada Beograda uputio je SC „Olimp“. Po dobijanju odgovora, informisaćemo gledateljku.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana