Đukić Dejanović: Školovanje dece koja idu u “Ribnikar“ neće biti ugroženo tanjug

Objavljeno: 13.03.2024. 09:01 Izmenjeno: 13.03.2024. 09:01

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da bi do petka 15. marta trebalo da se zna ko će tačno činiti Radnu grupu koja će raditi na idejnom rešenju za izgradnju Memorijalnog centra u okviru Osnove škole „Vladislav Ribnikar“. Ona je takođe poručila roditeljima koji su sinoć održali skup ispred te škole da školovanje njihove […]

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da bi do petka 15. marta trebalo da se zna ko će tačno činiti Radnu grupu koja će raditi na idejnom rešenju za izgradnju Memorijalnog centra u okviru Osnove škole „Vladislav Ribnikar“. Ona je takođe poručila roditeljima koji su sinoć održali skup ispred te škole da školovanje njihove dece neće biti ugroženo. Ministarka je navela za RTS da je strah roditelja dece koja idu u Osnovnu školu “Vladislav Ribnikar“ da će ona možda biti ukinuta, potpuno neosnovan. „Ono što ćemo sigurno učiniti to je da ćemo morati da stvorimo potpuno bezbedne uslove da se rekonstruiše i onaj deo škole gde će deca ići u svoje razrede, učiti, sticati znanja. Roditeljima će biti ovo potpuno objašnjeno da je nama cilj da škola ‘Vladislav Ribnikar‘ i dalje bude uzorna, ogledna škola, da deca idu u tu školu“, rekla je Đukić Dejanović. Napominje da roditelje želi da uveri da nikom u Vladi Srbije nikada nije palo na pamet da se škola zatvara. „Kakve smo sve predloge čuli i šta su sve bile ideje – to je jedna stvar, ali kao što imamo obavezu da mesto tuge bude zaista jedan memorijalni centar sa jasnim porukama, tako imamo obavezu i prema deci koja idu u školu i koja treba da stiču svoja znanja i da se raduju u životu i školskom životu da obezbedimo i to“, navela je ona. Roditelji dece koja pohađaju Osnovnu školu “Vladislav Ribnikar“ održali su  ispred te škole skup podrške ideji izgradnje Memorijalnog centra, ali su zatražili i da deo škole u kojem se nekada odvijala nastava bude funkcionalan za učenike. Oni su u saopštenju pozdravili odluku Vlade Srbije od 8. marta ove godine da se oformi Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra i saopštili da će toj grupi pružiti podršku u radu i pomoći joj, kako su naveli, da se u sagledavanjima mogućih rešenja uzmu u obzir i potrebe učenika škole.

Deo roditelja učenika koji pohađaju OOŠ „Vladislav Ribnikar“ održali su ispred te škole skup podrške i zajedništva kako bi pozdravili ideju da deo škole bude pretvoren u Memorijalni centar, kao i da deo škole u kojem se nekada odvijala nastava bude funkcionalan za učenike. Roditelji dece koja idu u školu, kao i učenici škole okupili su se ispred škole sinoć oko 19.30 i mirno, bez obraćanja, stajali ispred škole simboličnih 40 minuta, koliko i traje jedan školski čas u toj školi. Ulica Svetozara Markovića bila je zatvorena za saobraćaj tokom trajanja skupa. Roditelji dece koja idu u OOŠ „Vladislav Ribnikar“ organizovali su okupljanje kako bi, kako su ranije najavili, pružili podršku učenicima i nastavnicima te škole, ali i da bi, kako kažu, sačuvali sećanje na učenike i domara Dragana koji su stradali u masakru trećeg maja prošle godine. Oni su prethodnu u saopštenju pozdravili odluku Vlade Srbije od 8. marta ove godine da se oformi Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra i naveli da će toj grupi pružiti podršku u radu i pomoći joj, kako su naveli, da se u sagledavanjima mogućih rešenja uzmu u obzir i potrebe učenika i škole.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana