Vučić: Mnogo uloženo u Banju Koviljaču, otvoren novi stadion u Loznici tanjug

Objavljeno: 18.11.2023. 11:57 Izmenjeno: 21.11.2023. 10:38

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom obilaska završnih radova na renoviranju hotela „Podrinje“ u Banji Koviljači da je mnogo uloženo u tu banju koja je peta posećenosti i najavio još veća ulaganja. „Mnogo smo uložili i još moramo da ulažemo u Banju Koviljaču“, naveo je Vučić. Naveo je da su najposećenije banje, na prvom […]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom obilaska završnih radova na renoviranju hotela „Podrinje“ u Banji Koviljači da je mnogo uloženo u tu banju koja je peta posećenosti i najavio još veća ulaganja. „Mnogo smo uložili i još moramo da ulažemo u Banju Koviljaču“, naveo je Vučić. Naveo je da su najposećenije banje, na prvom mestu Vrnjačka banja i Sokobanja, zatim Lukovska i Prolom banja, pa Vrdnik i Banja Koviljača. Sokobanja ima ogroman rast, dodao je Vučić. Istakao je da u hotelu „Podrinje“ radi oko 50 ljudi, a uskoro će u fabrici Mint raditi i više od 2.000 ljudi. „Ukupno u hotelu i fabrici radi 1.827 ljudi. Nekadašnji gigant Viskoza je nekad zapošljavala, neki kažu, 11.000 ljudi. Hvala našim kineskim prijateljima što renoviraju hotel“, rekao je Vučić. Istakao je da će i novi stadion u Loznici pomoći da počinju više ljudi da se vraćaju i u taj deo Srbije, pošto je mnogo naroda iz lozničkog i šabačkog kraja otišlo u inostanstvo. Vučić je kazao da su već cene nekretnina oko Lagatora otišle u nebesa. Tokom obilaska domaćini su rekli predsedniku da se u Loznici gradi novi stambeni kompleks oko Lagatora. Vučić je rekao da sada i austrijski penzioneri mogu da dođu u Banju Koviljaču na lečenje preko svog Fonda i poručio da zato moramo još da povećamo smeštajne kapacitete. Takođe rekao je da mora da se reši i imovinsko pitanje nekadašnjeg hotela Beograd u Banji Koviljača, koji je ranije neko uzeo za male pare a nije sve završio.

Predsednik privremenog organa Grada Loznice i doskorašnji gradonačelnik Vidoje Petrović rekao je da izgradnja stadiona „Lagator“ u Loznici i renoviranje hotela „Podrinje“ u Banji Koviljači imaju nemerljiv značaj za taj deo Srbije. Kako je rekao za Tanjug, hotel „Podrinje“ će upotpuniti turistički sadržaj i time omogućiti da se turizam značajnije afirmiše. „Pored zdravstvenog turizma i specijalne bolnice koja je na evropskom nivou i na šta smo svi ponosni, mislim da nam je upravo ovo nedostajalo. Takođe i još mnogo više hotela u budućnosti kako bismo mogli da afirmišemo i sportski, kongresni, đački i sve druge vidove turizma“, istakao je Petrović. Prema njegovim rečima, izgradnja novog stadiona je ponos i Loznice i Srbije zbog čega se duguje velika zahvalnost predsedniku Republike, našoj državi i vladi. „To će biti integrisan sportski kompleks koji će pre svega biti oličen u novosagrađenom stadionu. Tu su i pomoćni tereni, kao i sportska dvorana koja je u potpunosti rekonstruisana i opremljena i koja ispunjava uslove za sve olimpijske dvoranske sportove. Tu je i otvoren olimpijski i dečiji bazen, kao i druga faza izgradnje atletskog stadiona“, naveo je Petrović. Kako je ocenio, takvim sportskim sadržajima će u budućnosti moći značajnije da se unapredi i turistička ponuda. Petrović je naveo i da se na taj način šalje snažna podrška mladima da se okrenu sportu, naročito u vreme kada deca, kako kaže, odrastaju uz internet i video igrice, okruženi kockarnicama i kladionicama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi  u poseti Loznici, gde će obići završne radove na renoviranju hotela „Podrinje“ u Banji Koviljači, kao i novoizgrađeni stadion „Lagator“, saopštila je predsednikova pres služba.

Izgradnja i opremanje lozničkog stadiona, koji ima dva nivoa tribina, koštala je oko 30 miliona evra. Može da primi nešto više od 8.000 posetilaca.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je novoizgrađeni stadion u Loznici, koji je izgrađen po najvišim UEFA standarima. Vučić je obišao novi stadion sa fudbalskom legendom Draganom Džajićem. Prva utakmica na novom stadionu u Loznici biće odigrana danas u 17 časova između domaće fudbalskih klubova Loznica i Vrelo. Dan kasnije, u nedelju, A reprezentacija Srbije odigraće utakmicu sa Bugarskom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope sledećeg leta u Nemačkoj. Izgradnja i opremanje lozničkog stadiona, koji ima dva nivoa tribina, koštala je oko 30 miliona evra. Stadion može da primi nešto više od 8.000 posetilaca.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je novoizgrađeni stadion u Loznici, koji je izgrađen po najvišim UEFA standardima. Vučić je obišao novi stadion sa fudbalskom legendom Draganom Džajićem. Izgradnja i opremanje lozničkog stadiona, koji ima dva nivoa tribina, koštala je oko 30 miliona evra, a stadion može da primi nešto više od 8.000 posetilaca. Vučić je rekao da su stadion u Loznici, kao i oni u Zaječaru i Leskovcu, izgrađeni po najvišim standardima Evropske fudbalske organizacije UEFA. Kako je rekao, otvaranje stadiona je kasnilo zato što su postojali problemi sa hibridnom travom, odnosno da se prirodni deo te trave nije „primio“ kako treba, ali da je i taj problem rešen. „UEFA je dolazila i kada god je bilo potrebno da se nešto doradi i ukazivala na to, bilo da je reč o toaletima ili boksu za gostujuće navijače. Sada su su sva tri nova stadiona u Srbiji – loznički, leskovački i zaječarski završena po najvišim standardima UEFA“, istakao je Vučić. Kako je ocenio, kašnjenje od dva, tri ili četiri meseca nije prevelik problem, kada se uzme u obzir da su, kako kaže, neki drugi kasnili i po 40 godina sa izgradnjom stadiona. Predsednik Srbije najavio je i ulaganje u druge stadione u Srbiji, poput onih u Nišu i Kragujevcu. Kako je rekao, u novi Čair trebalo bi da bude uloženo oko 80 miliona evra. Prva utakmica na novom stadionu u Loznici biće odigrana danas u 17.00 časova između domaće fudbalskih klubova Loznica i Vrelo. Dan kasnije, u nedelju, A reprezentacija Srbije odigraće utakmicu sa Bugarskom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope sledećeg leta u Nemačkoj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana