Predsednik Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka instagram

Objavljeno: 02.11.2023. 11:17 Izmenjeno: 04.11.2023. 10:04

Vrlo dobar razgovor sa Bocan-Harčenkom. Upoznao sam ambasadora Ruske Federacije sa teškom situacijom na Kosovu i Metohiji, svakodnevnim progonom srpskog stanovništava, posebno sa Severa, ali i nepostojanjem želje za formiranjem ZSO od strane prištinskog režima. Takođe, konstatovali smo da se bilateralni odnosi između Srbije i Ruske Federacije uspešno razvijaju i izrazili uverenje da je tu […]

Vrlo dobar razgovor sa Bocan-Harčenkom. Upoznao sam ambasadora Ruske Federacije sa teškom situacijom na Kosovu i Metohiji, svakodnevnim progonom srpskog stanovništava, posebno sa Severa, ali i nepostojanjem želje za formiranjem ZSO od strane prištinskog režima. Takođe, konstatovali smo da se bilateralni odnosi između Srbije i Ruske Federacije uspešno razvijaju i izrazili uverenje da je tu saradnju moguće i poboljšati u budućnosti, napisao je Predsednik na Instagramu.

Predsednik Vučić je, ovom prilikom, naglasio da Srbija ostaje privržena očuvanju mira i stabilnosti, dok  vlast u Prištini nastavlja svakodnevni progon srpskog stanovništva, posebno na severu Kosova i Metohije, koji vodi ka etničkom čišćenju srpskog naroda. Predsednik Vučić je ponovio da za Srbiju nije prihvatljivo bilo kakvo priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, jer je čvrsto posvećena poštovanju međunarodnog prava i očuvanju nacionalnih i državnih interesa.

 

Sagovornici su se saglasili da je od suštinske važnosti da bude formirana Zajednice srpskih opština, što Priština uporno izbegava. Predsednik Vučić je zahvalio na doslednoj podršci koju Ruska Federacija pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije, kako u Ujedinjenim nacijama, tako i drugim međunarodnim forumima.

 

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su konstatovali da se srpsko-ruski odnosi uspešno razvijaju, uz nadu da će se sveobuhvatna saradnja nastaviti u budućnosti.

 

Sagovornici su razmenili mišljenja i o aktuelnim regionalnim i globalnim temama.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana