Objavljeno: 13.07.2023. 13:11 Izmenjeno: 13.07.2023. 13:11

Matice srpske 63, 65, 51 i 59, GO Zvezdara. Gledalac kaže da imaju problem sa košenjem trave, dva meseca se čeka odobrenje da dođu ekipe JKP „Zelenilo Beograd“. Trava je visoka jedan metar. Gledalac pita kada će da dođu ekipe?  On, takođe, pita da li može da se napravi igralište za decu na ovoj lokaciji? […]

Matice srpske 63, 65, 51 i 59, GO Zvezdara. Gledalac kaže da imaju problem sa košenjem trave, dva meseca se čeka odobrenje da dođu ekipe JKP „Zelenilo Beograd“. Trava je visoka jedan metar. Gledalac pita kada će da dođu ekipe?  On, takođe, pita da li može da se napravi igralište za decu na ovoj lokaciji? (Negoslav)

 

Odgovor JKP „Zelenilo Beograd“:

 

Radovi na košenju u stambenom  naselju Mirijevo 3 su u toku, u narednim danima biće pokošene sve javne zelene površine u ovom naselju koje se nalaze u Programu redovnog održavanja JKP „Zelenilo-Beograd“.

 

Na lokaciji Matice srpske 63-65 već postoji dečje igralište, ukoliko stanari žele da se izgradi novo ili sanira postojeće dečje igralište potrebno je pisanim putem uputiti  inicijativu za izgradnju/sanaciju dečjeg igrališta, tačnu lokaciju (adresu) i stanje igrališta koje se nalazi na predmetnoj lokaciji,. Sve  to mogu poslati Centru za informisanje ili Sektoru za održavanje javnih zelenih površina JKP „Zelenilo Beograd“. Zahtev može biti poslat elektronskim putem – mejlom na adresu: : info@zelenilo.rs ili na adresu: :  JKP „Zelenilo Beograd“, Sektor za održavanje javnih zelenih površina, Ulica Mali Kalemegdan br. 8.

 

JKP „Zelenilo Beograd“ će nakon obrade podataka stručnih službi „Zelenila“,  inicijativu  za izgradnju/sanaciju dečjeg igrališta proslediti resornom Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove grada Beograda, koji odobrava sredstva za projekte ove vrste, na dalje razmatranje

 

S obzirom na to da JKP „Zelenilo-Beograd“, svakodnevno dobija desetine zahteva za sanaciju zelenih površina i da su budžetska sredstva ograničena, odluka da li će predlog biti uvršten u plan realizacije donosi se u odnosu na stepen oštećenosti, utvrđene prioritete i finansijske mogućnosti kojima Grad Beograd raspolaže.

 

 

Gledaoca zanima da li će da se proširuje put koji vodi od Smederevskog puta ka deponiji Vinča? To je ulica Radeta Stankovića. (Dušan)

 

 

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odgovaraju da je završena izrada tehničke dokumentacije za saobraćajnicu do deponije Vinča i u toku je pribavljanje građevinske dozvole.

Po dobijanju građevinske dozvole planirano je pokretanje javne nabavke za izvođenje radova.

 

Gledalac je imao zakazano u KBC „ Dr Dragiše Mišović“, srčani je bolesnik, a doktorka mu je rekla da će mu zakazati dopler krvnih sudova i test opterećenja. U četvrtak je dobio poziv od medicinske sestre da se u petak ujutro javi, međutim kad je došao u petak, naišao je na neljubaznosti i izbacivanje iz bolnice tako da ništa nije uradio od testova. ( Nikola)

 

Iz KBC „ Dr Dragiša Mišović“ dobili smo odgovor da pacijent pod tim imenom nije registrovan u prijemnoj ambulanti a ni na kardiološkoj dijagnostici ovog kliničko -bolničkog centra.

 

Gledaoca interesuje zbog čega se šahtovi prave na sredini kolovoza? On smatra da na tim mestima izazivaju opštu opasnost i pita zašto nisu sa strane? (Zoran)

 

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ odgovaraju:

 

Kanalizacioni šahtovi se projektuju i izvode u sredini kolovoza, odnosno ulica u gradskim sredinama, iz mnogo razloga. Prvi i glavni razlog je to što su u profilu gradskih ulica i saobraćajnica smeštene mnogobrojne instalacije (vodovod, struja, telekomunikaciona oprema, toplovod, gasovod i dr.), a kanalizacija (pre svega fekalna, a i atmosferska) su po pravilu najdublje ukopane. To automatski zahteva najveći potreban prostor  i pri njihovoj izgradnji, kao i pri redovnom održavanju, odnosno pri hitnim intervencijama usled kvarova i defekata na ovoj mreži. Pored toga na ovako izvedene kanalizacione instalacije, znatno je lakše izvoditi kanalizacione priključke, bilo da se radi o fekalnoj kanalizaciji (priključci objekata) ili atmosferskoj kanalizaciji (slivničke veze).

 

Tamo gde postoje mogućnosti, kao na primer kod auto-puteva, gde ne postoje kolizije sa drugim instalacijama i gde prostor to omogućava kanalizaciona mreža (atmosferska) se izvodi ili u bankini auto-puta ili u razdelnom pojasu u zavisnosti od poprečnog nagiba kolovoza.

 

Kanalizaciona mreža i šahtovi na njoj se izvode van kolovoza („sa strane“) tamo gde za to postoje optimalni uslovi.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana