Dodik:Negovati slobodarsku tradiciju VS i srpskog naroda Tanjug

Objavljeno: 12.05.2021. 09:43 Izmenjeno: 12.05.2021. 09:43

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim pripadnicima Trećeg pešadijskog puka (Republike Srpske) vojnicima, podoficirima, oficirima, civilnim licima i generalima u Oružanim snagama BiH, koji baštine tradicije Vojske Republike Srpske, 12. maj – Dan Trećeg pešadijskog puka i Dan Vojske Republike Srpske.

Obeležavanje 12. maja učvršćuje uverenje da je Republika Srpska neprikosnovena i trajna, poručio je Dodik, saopšteno je iz njegovog kabineta.

„Treći pešadijski (Republika Srpska) puk, koji je nastavio da baštini tekovine Vojske Republike Srpske, garant je opstanka srpskog naroda i Republike Srpske na ovim prostorima. Srpska vojska i srpski narod su po tradiciji slobodarski, uvek na strani mira, slobode, pravde i istine“, naveo je Dodik.

Istakao je da je Vojska Republike Srpske osnovana da bi zaštitila srpski narod i najčestitije i najčasnije učestvovala je u stvaranju Republike Srpske.

“ Ne samo na ovaj dan, već svakodnevno treba da se sećamo časnog puta Vojske Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, kroz šta je sve prošla da bi odbranila teritoriju Republike Srpske, a sa posebnim poštovanjem treba da odamo počast stradalim srpskim vojnicima koji su u temelje naše Republike Srpske večno uzidali ono što je najvrednije – život i delove tela“, naveo je, između ostalog, Dodik.

Odluka o formiranju VRS doneta je na zasedanju Skupštine srpskog naroda u BiH, u Banjauci 12. maja 1992.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana