Đurić o izjavi Hodžaja: Kosovske takse imale jedan cilj, a to je da naškode Srbiji Beta

Objavljeno: 31.03.2019. 13:07 Izmenjeno: 01.04.2019. 09:11

Kosovske takse na srpsku robu „imale jedan jedini cilj, a to je da naškode Srbiji i da nikakve druge političke ideje i principi ne stoje iza te odluke Prištine“, kaže Marko Đurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je, komentarišući izjavu zamenika premijera Kosova Enver Hodžaja da je „politika taksi urodila plodom jer je nanela štetu srpskoj ekonomiji“, kazao da to „još jednom pokazuje šta je bio motiv uvođenja tih taksi“ i dodao da to pokazuje da je „Priština protiv bilo kakvog dijaloga i kompromisa“.

„Time je Hodžaj potvrdio da su sve priče o tome kako Priština želi dijalog i normalizaciju prazne, jer su svime što su uradili pokazali da samo i isključivo žele da nanesu što veću štetu Srbiji i Srbima na Kosovu i Metohiji“ navodi se u pisanoj izjavi Đurića i dodaje da „sve druge fraze koje prištinska strana izgovara nisu ništa drugo nego predstava za međunarodnu javnost, jer se tako ne ponaša neko ko iskreno želi dijalog“.

Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj izjavio je da su takse za uvoz srpske robe na tu teritoriju postigle željeni efekat i da je šteta koju Srbija trpi zbog toga veća od 150 miliona evra, preneo je danas RTK2.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana