Naučni forum na Univerzitetu Megatrend Studio B

Objavljeno: 14.02.2019. 20:04 Izmenjeno: 14.02.2019. 20:04

U velikom amfiteatru Univerziteta Megatrend, započeo je novi naučni forum sa brojnim sesijama. Prvu sesiju sa temom MEĐUNARODNI POLOŽAJ SRBIJE otvorio je novinar, publicista i vojni komentator Miroslav Lazanski.

 

U četrdesetak minuta predavanja studenti, profesori i brojni gosti Univerziteta Megatrend mogli su da čuju ozbiljnu analizu Miroslava Lazanskog o trenutnom međunarodnom položaju Srbije sa osvrtom i na blisku budućnost. Krenulo se od unipolarnog sveta kada je Rusija pod Jeljcinom bila u izuzetno teškom stanju pa do današnjeg vremena, kada je posle 18-togodišnje uprave pod Putinom, svet postao ponovo bipolaran.

Miroslav Lazanski očekuje ozbiljne pregovore i probleme u svetu, a posebno u Evropi zbog Američkog napuštanja sporazuma o raketama kratkog i srednjeg dometa u narednih 6 meseci ali isključuje mogućnost da bi one mogle da se nađu i na Kosovu,  jer je to međunarodno nepriznata teritorija koju ne prepoznaju Ujedinjene Nacije.

Tokom tribine više puta je istakao da je pozicija Srbije koja želi da ostane vojno neutralna, najracionalnija moguća odluka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana