Vučić: Zahvalnost Komonveltu Dominike Tanjug

Objavljeno: 04.02.2019. 15:32 Izmenjeno: 06.02.2019. 11:20

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost premijeru Ruzveltu Skeritu što je Komonvelt Dominika povlačenjem priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova pokazala da poštuje teritorijalni integritet Srbije, a time i principe međunarodnog prava.

 

foto Tanjug

Predsednik Vučić je sa predsednikom Vlade Komonvelta Dominike Skeritom razgovarao o mogućnostima za unapređenje bilateralne saradnje.On je istakao da je Srbija opredeljena da razvija politički dijalog i ekonomsku saradnju sa Komonveltom Dominikom i ostalim zemljama Asocijacije država Kariba, kao i Karipske zajednice, pa je zato potrebno utvrditi oblasti od zajedničkog interesa, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Premijer Skerit je rekao da je u posetu došao da bi bolje upoznao našu zemlju, kao i da, u duhu prijateljstva i solidarnosti, izrazi čvrsto poštovanje za teritorijalni integritet Srbije.

On je izrazio uverenje da u Srbiji može da nađe pouzdanog partnera za razvoj poljoprivrede, hidro-inženjeringa i turizma u svojoj zemlji, a posebno kroz obrazovanje različitih kadrova i usvajanje naših iskustava u tim oblastima.

Predsednik Vučić je naglasio spremnost Srbije da obrazovanje kadrova iz Komonvelta Dominike pomogne stipendijama za školovanje na našim obrazovnim institucijama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana