Dečaci će gledati snimljenu utakmicu Svetskog prvenstva Tanjug

Objavljeno: 15.07.2018. 16:27 Izmenjeno: 15.07.2018. 16:27

Dvanaest dečaka i njihov fudbalski trener, koji su prošle nedelje izvučeni iz pećine na severu Tajlanda, u kojoj su bili zarobljeni više od dve nedelje, gledaće snimljenu utakmicu finala Svetskog prvenstva u fudbalu, a ne uživo zbog vremenske razlike, izjavio je zvaničnik bolnice u kojoj se oni nalaze.

 

Utakmica se igra u Moskvi 18 sati po lokalnom vremenu, kada je ponoć u Tajlandu.

„Budući da se finalna utakmica igra kasno po našem vremenu, najverovatnije ćemo snimiti utakmicu finala i prikazati im je kasnije. Želimo da se dečaci što više odmaraju i što manje gledaju u ekran“, rekao je zvaničnik, prenosi Rojters.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) ranije je uputila poziv dečacima i njihovom treneru da prisustvuju finalnoj utakmici u Moskvi, međutim oni nisu mogli da otputuju iz medicinskih razloga.

Dečaci i trener se nakon više od dve nedelje provedene u pećini oporavljaju u bolnici, a kako je ranije najavljeno oni bi trebalo da izađu u četvrtak.

Vlasti Tajlanda za sada su zatvorili pećinu, ali se nadaju da bi mogla kasnije da ponovo bude otvorena kao turistička atrakcija, ali sa velikim brojem obezbeđenja, kako se ne bi ponovo neko zaglavio u njoj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana