Objavljeno: 12.12.2017. 10:11 Izmenjeno: 12.12.2017. 10:11

Gledateljka pita da li vreme za jeftinu struju može da bude pomereno i da jeftina tarifa počinje ranije, recimo od 10 uveče.   Iz EPS Distribucije odgovoreno nam je da je vreme primene niže tarife definisano  odeljkom VII.2 Metodologije za određivanje cene električne energije za javno snabdevanje (http://www.eps-snabdevanje.rs/regulativa/SiteAssets/Pages/Tarifni-sistem/Metodologija.pdf) koju donosi Agencija za energetiku Republike Srbije […]

Gledateljka pita da li vreme za jeftinu struju može da bude pomereno i da jeftina tarifa počinje ranije, recimo od 10 uveče.

 

Iz EPS Distribucije odgovoreno nam je da je vreme primene niže tarife definisano  odeljkom VII.2 Metodologije za određivanje cene električne energije za javno snabdevanje (http://www.eps-snabdevanje.rs/regulativa/SiteAssets/Pages/Tarifni-sistem/Metodologija.pdf) koju donosi Agencija za energetiku Republike Srbije http://www.aers.org.rs/

Vreme primene tarifa za aktivnu energiju u distributivnom sistemu ili pojedinim delovima sistema se može odrediti i u drugom periodu dana, radi obezbeđivanja uravnoteženog rada sistema i sprečavanja preopterećenja uređaja i opreme, pod uslovom da vreme primene „niže dnevne tarife za aktivnu energiju“ počinje između 22 i 24 sata i traje neprekidno osam časova.

Na području grada Beograda (izuzev opštine Lazarevac), na najvećem delu koji je pokriven MTK sistemom, slanje signala za promenu tarifa je automatizovano i vrši se u 24 sata za prelazak na nižu tarifu odnosno u 08:00 sati za prelazak na višu tarifu, svim danima, bez obzira na sezonske promene u računanju vremena. Na manjem delu konzuma koji nije pokriven MTK sistemom (npr. Mladenovac) relevantno je ono vreme koje se očitava na displeju brojila sa ugrađenim internim uklopnim satom koji vrši funkciju promene tarifa umesto MTK uređaja. Na dvotarifnom brojilu postoji indikator tarife (strelica, lampica) na osnovu koga se može utvrditi kada i koja se tarifa primenjuje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana