Objavljeno: 13.10.2016. 11:29 Izmenjeno: 13.10.2016. 11:29

Rakovica, Kanarevo brdo, Ul. Kanarevo brdo 28 – gledateljkino potkrovlje prokišnjava, a zgrada ima ugovor sa „Gradskim stambenim“. Kaže da je išla u ovo preduzeće i da su joj tražili osnivanje Skupštine i potpise svih stanara i da plate preko uplatnica „Infostana“. Gledateljka pita da li je „Gradsko stambeno“ u obavezi da radi i potkrovlja […]

Rakovica, Kanarevo brdo, Ul. Kanarevo brdo 28 – gledateljkino potkrovlje prokišnjava, a zgrada ima ugovor sa „Gradskim stambenim“. Kaže da je išla u ovo preduzeće i da su joj tražili osnivanje Skupštine i potpise svih stanara i da plate preko uplatnica „Infostana“. Gledateljka pita da li je „Gradsko stambeno“ u obavezi da radi i potkrovlja ukoliko zgrada već ima ugovor sa tim preduzećem.

 

Odgovor JP „Gradsko stambeno“:

Postojanje Skupštine i posedovanje pečata Skupštine stambne zgrade predstavlja zakonsku obavezu. U pitanju stanarke izneto je nekoliko informacija koje ne odgovaraju činjenicama. Naime, stanari predmetne zgrade su 22.06.2016. godine podneli zahtev za saniranje krova koji prokišnjava, a obaveštenje o izradi predmera upućeno im je 02.08.2016, po kome se stanari do danas nisu izjasnili. Uprkos tome, 24.08.2016. podneli su zahtev ponovo. Podsećamo sugrađane iz ove zgrade da je ukoliko žele da se nastavi procedura po pitanju saniranja krova koji prokišnjava, neophodno da prihvate obaveštenje o izradi predmera. Što se tiče ugovora koje naše preduzeće potpisuje sa stambenim zgradama koje ulaze u naš sistem održavanja, radi se o tekućem održavanju koje ne predviđa investicione radove za koje se potpisuju posebni ugovori. Čak i kada se radi o investicionim radovima, svakako stanarima za prihvatanje naše ponude nisu potrebni potpisi svih vlasnika stanova, već onaj broj koji čini više od polovine ukupne stambene površine zgrade. Podsećamo stanare da su kupovinom i otkupom stanova postali i vlasnici svih zajedničkih delova stambene zgrade, a ne samo svojih stanova, te da je briga o zajedničkoj imovini upravo njihova obaveza, – kažu u JP Gradsko stambeno“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 10°C

Pretežno oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 9°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana