Objavljeno: 07.10.2016. 10:05 Izmenjeno: 07.10.2016. 10:05

Vračar, ugao Bul. kralja Aleksandra i Svetozara Markovića – na ovoj lokaciji nalaze se 4 prepuna kontejnera. Gledalac je poslao i fotografije na Viber Studija B gde se vidi da su kontejneri prepuni smeća iz lokala. Gledalac predlaže da se tu postave kontejneri veće kubikaže ili da se kontejneri češće prazne.   Od lokalnog pogona […]

Vračar, ugao Bul. kralja Aleksandra i Svetozara Markovića – na ovoj lokaciji nalaze se 4 prepuna kontejnera. Gledalac je poslao i fotografije na Viber Studija B gde se vidi da su kontejneri prepuni smeća iz lokala. Gledalac predlaže da se tu postave kontejneri veće kubikaže ili da se kontejneri češće prazne.

 

Od lokalnog pogona JKP „Gradska čistoće“ dobili smo odgovor da se pomenuti kontejneri redovno prazne 3 puta dnevno, ali da stalni problem prave dve samoposluge, koje ne paze na koji način odlažu svoje smeće i kabastu ambalažu.

Predlog za postavljanje džambo kontejnera prosleđen je ovom JKP ali u „Čistoći“ opominju da je za postavljanje potrebno zauzeće 3 parking mesta i da je neophodna i dozvola Sekretarijata za saobraćaj.

Povodom navedenog postupanja radnika dve obližnje samoposluge (Maksi i IDEA), podsećamo da se nesavesno odlaganje ambalažnog otpada može prijaviti Beokom servisu i to radnim danima i subotom od 7 do 22 sata na bojeve telefona 0800/11.00.11 ili 011/30.90.007, jer u kontejnere namenjene građanstvu maloprodajni objekti ne smeju da odlažu ambalažni otpad.

Kako bi se ovaj problem najefikasnije rešio, odnosno kako bi ekipe Komunalne policije, inskpekcije i JKP „Gradska čistoća” mogle brže da reaguju ili na delu zatekli počinioce, prijave mogu da se šalju i na imejl: bpc@beograd.gov.rs, putem Tvitera na @prijavi_problem ili Fejsbuk naloga Beokom servisa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana