Objavljeno: 07.06.2024. 15:29 Izmenjeno: 07.06.2024. 15:29

Gledalac pita zašto tramvaji na okretnici u Ustaničkoj ulici na početnoj stanici ne otvore vrata da putnici uđu,  nego su vrata tramvaja zatvorena do samog kretanja kada ih otvore. Mnogo je starih koji i po 15 minuta stoje i čekaju  na početnoj stanici. ( Dragoljub)     Iz JKP GSP „Beograd“ dobili smo sledeći odgovor: […]

Gledalac pita zašto tramvaji na okretnici u Ustaničkoj ulici na početnoj stanici ne otvore vrata da putnici uđu,  nego su vrata tramvaja zatvorena do samog kretanja kada ih otvore. Mnogo je starih koji i po 15 minuta stoje i čekaju  na početnoj stanici. ( Dragoljub)

 

 

Iz JKP GSP „Beograd“ dobili smo sledeći odgovor:

 

Okretnicu na Ustaničkoj koriste 4 tramvajske linije (5, 6, 7 i 14). Čekanje od 15 minuta na okretnici gotovo da je nemoguće (došlo bi do velike gužve) osim ako iz nekog razloga dođe do poremećaja reda vožnje, odnosno zastoja na linijama.

 

Na okretnici je definisano izlazno i polazno stajalište.  Stajališta su na razdaljini oko 50 metara.

 

Na polazno stajalište mogu istovremeno da uđu dva tramvaja.

 

Po pristajanju vozila na polazno stajalište vozač je obavezan da otvori vrata za ulazak putnika.

 

Ukoliko situacija dozvoli, vozač kratku pauzu (par minuta do polaska) koristi na izlaznom stajalištu i tada su vrata na vozilu zatvorena. Vozač  iskoristi priliku da izađe iz vozila (ode do toaleta, kioska,..).

 

 

Ulica Delovi, naselje Resnik, GO Rakovica. Gledalac moli da se reši situacija, postavljen je znak za ležećeg policajca a ležeći policajac nikada nije postavljen u ovoj ulici. Na tom delu puta se veoma brzo vozi , deca tu prolaze na putu ka školi,  moli da se preduzme nešto. ( Ivan)

 

Iz Sekretarijata za saobraćaj prosledili su nam urgenciju koju su im dostavili  iz JP „Putevi Beograda“ u vezi sa problemom u Ulici Delovi odnosno u Lugovačkoj ulici. U urgenciji se navodi sledeće:

 

U vezi sa realizacijom predmetnog rešenja Sekretarijata za saobraćaj IV 04 344.15-177/22 za Lugovačku ulicu, obaveštavamo Vas da je JP „Putevi Beograda“ već bilo izdalo urgenciju za realizaciju Izvođaču radova, a u petak 07.06.2024. godine je to učinjeno još jednom izdavanjem hitnog naloga Izvođaču radova.

 

Prema evidenciji, rešenje je delimično realizovano, postavljanjem saobraćajnih znakova na terenu, a u najkraćem roku se očekuje da će biti postavljena i fizička prepreka za usporavanje saobraćaja.

 

 

Gledateljka pita zašto je ne primaju na fizikalnu terapiju, odbijaju je jer kažu da joj je visok D-dimer, bila je kod hematologa i  dobila je informaciju da je vrednosti D-dimera u skladu sa njenim godinama. Ona pita kome da se obrati i kako da zakaže. ( Jelena)

 

Preporučujemo gledateljki da se za dobijanje svih traženih informacija obrati Kancelariji za zaštitu prava pacijenata.

 

Grad Beograd je saglasno Zakonu o pravima pacijenata obrazovao Kancelariju za zaštitu prava pacijenata, kao organizacionu jedinicu Gradske uprave grada Beograda. Sedište svih savetnika pacijenata za čitavu teritoriju grada Beograda je u ulici Tiršova br. 1. Kancelarija se nalazi u prizemlju, broj kancelarije je 9, radno vreme je radnim danima od 7 sati do 15 časova i 30 minuta, broj telefona je 011/360-56-34 a mejl adresa savetnik.pacijenata@beograd.gov.rs.

 

 

Gledateljka pohvaljuje Institut za onkologiju u Pasterovoj ulici i doktore Srđana Nikolića, Petra Radovića i medicinsku sestru Zoricu Bikić. ( Vesna)

 

Sve pohvale gledateljke Servisni centr Grada Beograda prosledio je Institutu za onkologiju i radiologiju .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana