Objavljeno: 05.06.2024. 14:48 Izmenjeno: 05.06.2024. 14:48

Bulevar Zorana Đinđića 113 b, GO Novi Beograd. Gledateljka moli da Zelenilo izađe na teren i oreže staro drvo – dud na ovoj lokaciji. Plodovi padaju, veoma je klizavo a drvo je toliko razgranato da zaklanja vidik. (Žaklina)     Iz JKP „Zelenilo Beograd“ odgovaraju da  je orezivanje grana na navedenoj lokaciji u planu u […]

Bulevar Zorana Đinđića 113 b, GO Novi Beograd. Gledateljka moli da Zelenilo izađe na teren i oreže staro drvo – dud na ovoj lokaciji. Plodovi padaju, veoma je klizavo a drvo je toliko razgranato da zaklanja vidik. (Žaklina)

 

 

Iz JKP „Zelenilo Beograd“ odgovaraju da  je orezivanje grana na navedenoj lokaciji u planu u narednom periodu, u skladu sa dinamikom radova ovog preduzeća.

 

 

Gledalac pita za lek Poviron da li je na listi i da li ga ima u apotekama. (Đurica)

 

Odgovor Apoteke Beograd:

 

Traženi lek nema  dozvolu za stavljanje leka u promet Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije, niti uvoznu dozvolu, te ne može biti u prometu. Poslednja registraciona dozvola za pomenuti lek je važila do 2007. godine i od tada proizvođač nije obnavljao registraciju.

 

U Apoteci Beograd se lekovi izdaju u skladu sa Zakonom o lekovima i medicinskim sredstvima,  Pravilniku o Listi lekova koji se izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, kao i Pravilniku o obrascu i sadržini lekarskog recepta, načinu izdavanja i propisivanja lekova.

 

 

Gledateljka  se javlja iz Zemuna, na početnoj stanici 88 autobusa odatle ide mala ulica Beogradska , prostire se ka pijaci, u toj ulici do skora su bili ulicni prodavci, komunalna milicija ih je sklonila i oni su se preselili u parkić. Ceo parkić je postao buvljak, sve je puno robe za prodaju. Gledateljka moli da se isti izmeste i park ponovo dobije svoju prvobitnu namenu. Parkić se nalazi na izlaku iz Beogradske ulice  sa leve strane, preko puta renoviranog parkinga, između pijace i opštine Zemun. ( Sneža)

 

U vezi sa navedenim problemom ulične ili nelegalne prodaje potrebno je da gledateljka u trenutku vršenja prekršaja kontaktira Komunalnu miliciju na broj telefona Servisnog centra Grada Beograda 11 0 11.

 

 

Gledalac  pita kada će se postaviti električne info table  na okretnici  tramvaja na Banjici i na Slanačkom putu kod Toplane smer ka gradu. ( Viber)

 

Pitanja gledaoca prosledili smo Sekretarijatu za javni prevoz. Po dobijanju odgovora, obavestićemo gledaoca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana