Objavljeno: 29.05.2024. 14:57 Izmenjeno: 29.05.2024. 14:57

Gledateljku zanima kada će Zemunski muzej da se otvori za posetioce. (Mirjana)   Iz Muzeja grada Beograda dobili smo sledeći odgovor:     Zavičajni muzej Zemuna će u punom kapacitetu raditi nakon završetka svih predviđenih radova, na prvom mestu rekonstrukcije čeone i dvorišne fasade.   Muzej skoro dve godine radi u posebnom režimu u jednoj […]

Gledateljku zanima kada će Zemunski muzej da se otvori za posetioce. (Mirjana)

 

Iz Muzeja grada Beograda dobili smo sledeći odgovor:

 

 

Zavičajni muzej Zemuna će u punom kapacitetu raditi nakon završetka svih predviđenih radova, na prvom mestu rekonstrukcije čeone i dvorišne fasade.

 

Muzej skoro dve godine radi u posebnom režimu u jednoj smeni, tri puta nedeljno sa decom u organizovanim radionicama, kao i manifestacijama sa tematskim izložbama.

 

Gledateljka pita da li postoji mogućnost da se potok na Rospi ćupriji (Mirijevski potok) očisti jer kako počinju vrućine desna strana je kao deponija, smeće je na sve strane i užasno su neprijatni mirisi. ( Milica)

 

Odgovor Sekretarijata za privredu:

 

Stručne službe JVP “Beogradvode“ i Sekretarijat za privredu su upoznati sa  činjeničnim stanjem na delu Mirijevskog potoka i problemom nastalim usled urušavanja betonskih oplata, ispuštanja otpadnih kanalizacionih voda i bacanja kabastog i drugog komunalnog otpada stanara naselja neposredno uz potok.

 

Sekretarijat za privredu i stručne službe JVP “Beogradvode“ u okviru Programa upravljanja vodnim objektima za uređenje vodotoka i zaštitu od poplava, erozije, i bujica na vodama drugog reda na teritoriji grada Beograda, vrše radove redovnog održavanja uređenog korita Mirijevskog potoka, dva puta godišnje, kao i otvaranje proticajnog profila i druge neophodne intervencije po potrebi, kroz poziciju Preventivne mere i hitne intervencije u okviru Programa.

 

Lokalna samouprava je upoznata sa ekološkim i drugim problemima koje predstavlja Mirijevski potok po žitelje tog naselja i otuda je u proteklom periodu u  više navrata pokrenula radove na njegovom uređenju, kao što su zacevljenje Mirijevskog potoka u dužini od 170 m od ulice Matice Srpske do ulice Marije Crnobori (investitor Sekretarijat za privredu), zacevljenje potoka u sklopu izgradnje Mirijevskog bulevara (investitor Direkcija za izgradnju grada Beograda). Od ulice dr Drage Ljočić do ušća u Dunav Mirijevski potok teče otvorenim tokom u koritu urađenom po projektu iz 1976.godine. Na tom delu toka niklo je  više nelegalnih naselja i objekata što sprečava održavanje, tako što u najvećem delu onemogućava prilaz radnika i mehanizacije radi čišćenja i održavanja samog potoka.

 

Preduslov za potpuno uređenje predmetne deonice i rešavanje pomenutog problema sa otpadnim vodama koje se nelegalno ispuštaju u potok i bacanja kabastog i drugog komunalnog otpada, je rešavanje, najpre,  imovinsko pravnih odnosa nakon čega se stiču uslovi za izradu projektne dokumentacije i izvođenje predviđanih radova.

 

Gledalac je kupio  novu Candy veš mašinu , pre nekoliko meseci  i za vrlo kratko vreme kvari se već treći put. Kažu da je sada otišla elektronika a da bi je popravili čekaju se delovi iz Italije (ta popravka traje već mesec dana, a ništa). On pita kakva je procedura i kakva je zakonska regulativa i ko je nadležan za rešavanje ovog problema i kome može da se obrati. ( Budimir)

 

Za dobijanje svih traženih informacija savetujemo gledaocu da se obrati Sektoru za zaštitu potrošača u okviru Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine Republike Srbije. Broj telefona je 0800 103 104 a imejl adresa je zastita.potrosaca@must.gov.rs.

 

 

Gledateljka je pohvalila dr Šulović sa plastične hirurgije i osoblje na šalteru. ( Obrenija)

 

Sve pohvale gledateljke Servisni centar Grada Beograda prosledio je Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana