Objavljeno: 24.05.2024. 17:04 Izmenjeno: 24.05.2024. 17:04

Gledateljka  pita kada će biti priključeno vikend naselje Trešnja na vodovod. Proba  je bila u novembru 2023 godine. (Milena)   Odgovor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“:     GO Sopot uputila je dopis Privremenom organu Grada Beograda sa predlogom definisanja nadležnosti i procedure oko priključenja na vodovodnu mrežu izgrađenu u delu naselja Mala Ivanča (Trešnja). […]

Gledateljka  pita kada će biti priključeno vikend naselje Trešnja na vodovod. Proba  je bila u novembru 2023 godine. (Milena)

 

Odgovor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“:

 

 

GO Sopot uputila je dopis Privremenom organu Grada Beograda sa predlogom definisanja nadležnosti i procedure oko priključenja na vodovodnu mrežu izgrađenu u delu naselja Mala Ivanča (Trešnja).

 

U toku su konsultacije između Privremenog organa Grada Beograda, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ i JKP „Sopot“, tako da se u najskorije vreme očekuje tačno definisanje procedure priključenja na vodovodnu mrežu izgrađenu u delu naselja Mala Ivanča (Trešnja).

 

Gledalac pita  kada počinje rekonstrukcija Pančevačkog mosta?( Viber)

 

Iz JP „Putevi Srbije“ odgovaraju:

 

Ukoliko Projekat za građevinsku dozvolu za rušenje i izgradnju prilaznih konstrukcija na desnoj obali drumsko železničkog mosta preko reke Dunav – „Pančevački most“ u Beogradu na državnom putu I B reda broj 47, deonica Beograd (Bogoslovija) – petlja Krnjača dobije dozvolu do kraja godine i obezbede se finansijska sredstva i uradi eksproprijacija, radovi bi mogli da krenu u drugoj polovini 2025. godine.

 

Gledalac pita da li mogu pacijenti u Domu zdravlja da zakazuju specijalističke preglede tokom celog meseca ili samo prva tri dana na početku svakog meseca ? (Viber)

 

Iz Sekretarijata za zdravstvo dobili smo sledeći odgovor:

 

Zakon o zdravstvenoj zaštiti članom 114., predviđa da direktor organizuje rad i rukovodi procesom rada, predstavlja i zastupa zdravstvenu ustanovu i odgovoran je za zakonitost rada zdravstvene ustanove.

 

Uzimajući u obzir broj korisnika usluga odnosno aktivnih kartona na teritoriji gradske opštine za koju je osnovan, kao i broj uputa ka specijalističkim službama u zdravstvenim stanicama, uprava doma zdravlja može vršiti preraspodelu kadra i reorganizaciju rada unutar svojih specijalističkih službi. Shodno tome neophodno je i prilagoditi načine zakazivanja.

 

Izabrani lekar je u toku sa  zdravstvenim stanjem pacijenta. Dužnosti izabranog lekara je da obavlja preglede, prati tok lečenja i usklađuje mišljenje i predloge za nastavak lečenja, takođe, upućuje osiguranike na ambulantno – specijalističke preglede ili na stacionarno lečenje, uvek sagledavajući zdravstvene indikacije pacijenta i neophodnost hitne medicinske pomoći.

 

Napominjemo, osnivač svih zdravstvenih ustanova u javnoj svojini, osim apoteke, je Republika Srbija. Grad Beograd više nije osnivač ustanova primarne zdravstvene zaštite već je to Republika Srbija.

 

 

Gledalac je penzioner invalid, živi sa sinom koji ima smetnje u razvoju koji prima 14 000 din iznos za tuđu negu i pomoć. Gledalac pita da li je u planu i kada će se povećati taj iznos koji je veoma mali. (Nikica)

 

Preporučujemo gledaocu da se za dobijanje tražene informacije obrati Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana