Objavljeno: 21.05.2024. 16:59 Izmenjeno: 21.05.2024. 16:59

Park na Banovom Brdu, između Požeške i Kraljice Katarine i Pere Todorovića broj 18. Obuhvata veliku površinu, tu se nalazi Gradsko Zelenilo koje je ruglo, tu drže traktore, isečeno drveće u sred parka. Mehanizacija se nalazi u centru parka gde je zgrada Gradskog Zelenila koja je sva išarana, prljava. Raznorazni otpad i smeće se donose […]

Park na Banovom Brdu, između Požeške i Kraljice Katarine i Pere Todorovića broj 18. Obuhvata veliku površinu, tu se nalazi Gradsko Zelenilo koje je ruglo, tu drže traktore, isečeno drveće u sred parka. Mehanizacija se nalazi u centru parka gde je zgrada Gradskog Zelenila koja je sva išarana, prljava. Raznorazni otpad i smeće se donose tu. U blizini postoji obdanište, deca ne mogu da se igraju u parku, već 5 godina se priča o preseljenju kada će biti. ( Marija)

 

 

Odgovor JKP „Zelenilo Beograd“:

 

U parku Banovo brdo, uz ulicu Pere Todorovića, nalazi se objekat našeg Preduzeća – područje Čukarica.

 

Pored objekta nalazi se mehanizacija koju zaposleni koriste prilikom izvođenja radova na održavanju javnih zelenih površina, na teritoriji opštine Čukarica, uključujući i navedeni park, koji se čisti svakodnevno.

 

Po dobijanju informacije iz JKP „Zelenilo Beograd“ u vezi sa preseljenjem navedenog objekta, obavestićemo gledateljku.

 

 

Gledateljka prijavljuje rupu na putu u Zemunu, od Zemunske bolnice, na trotoaru. Ona pita da li to može da se sanira? (Mara)

 

Iz JP „Putevi Beograda“ odgovorili su nam da je ovo preduzeće izdalo nalog izvođaču radova da na predmetnoj lokaciji izvrši popravku oštećenja na trotoaru.

 

Okretnica na Karaburmi, tu se nalazi jedan ugao sa stepenicima koja su puna smeća. Gledalac pita da li može da dođe ekipa Čistoće to da se očisti. (Miodrag)

 

Iz JKP „Gradska čistoća“ odgovaraju da navedena lokacija nije u njihovoj nadležnosti.

 

Servisni centar Grada Beograda prijavu gledaoca uputio je na dalju nadležnost komunalnoj inspekciji GO Palilula koja treba da naloži čišćenje predmetne površine.

 

Oplenačka 40, Labudovo Brdo, GO Rakovica. Gledateljka prijavljuje da ulicom ne može da se prođe od parkiranih automobile na trotoaru, ni peške, a kamoli sa dečijim kolicima ili ako ste osoba sa invaliditetom. ( Viber)

 

Navedeni problem nepropisnog parkiranja u nadležnosti je Komunalne milicije ili Saobraćajne policije.

 

Radi efikasnijeg i pravovremenog postupanja komunalnih milicionara, potrebno da se prijave za narušavanje komunalnog reda i postupanja suprotno odredbama odluka Grada, u trenutku narušavanja, upute Servisnom centru Beograd na broj 11011, koji je otvoren za građane 24 sata dnevno svakog radnog dana, vikendom i u dane državnih i verskih praznika, ili neposrednim usmenim obraćanjem komunalnom milicionaru po kojima će komunalni milicionari u skladu sa svojim ovlašćenjima postupiti u najkraćem mogućem roku i u skladu sa zatečenim stanjem preduzimati mere na koje su ovlašćeni.

 

Prijavu gledateljke Servisni centar Grada Beograda uputio je Komunalnoj miliciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana