Objavljeno: 09.04.2024. 14:21 Izmenjeno: 09.04.2024. 14:21

Ulica Srednji Prnjavor broj 14 , GO Voždovac. Gledateljka kaže da su odmah pored njene kuće provlačili cevi za gasovod i kod njene ulazne  kapije su ostavili kamenje i otpatke od cevi. Ona kaže da ne zna ko je izvodio radove ali pita ko i kada će doći da bi očistili i  vratili u prvobitno […]

Ulica Srednji Prnjavor broj 14 , GO Voždovac. Gledateljka kaže da su odmah pored njene kuće provlačili cevi za gasovod i kod njene ulazne  kapije su ostavili kamenje i otpatke od cevi. Ona kaže da ne zna ko je izvodio radove ali pita ko i kada će doći da bi očistili i  vratili u prvobitno stanje. (Radmila)

 

Iz GO Voždovac odgovaraju da će inspektori Odeljenja za komunalnu inspekciju ove opštine po prijavi izvršiti vanredni inspekcijski pregled na navedenoj adresi i pristupiće rešavanju problema u okviru svojih nadležnosti u skladu sa zakonom i odlukama. Iz ove GO Voždovac se zahvaljuju gledateljki na dostavljenim informacijama.

 

 

Gledateljka se žali da u poslednjih deset dana u Ulici Hajduk Veljkovoj u Grockoj  od 16 sati do ujutro nestaje voda. Ona pita zbog čega, kada i kako će se to rešiti. (Gordana)

 

Odgovor JP “Vodovod i kanalizacija Grocka“:

 

Korisnike u naselju Grocka, od dana osnivanja, vodom snabdevamo iz bušenih bunara koji su ograničenih kapaciteta i već dugi niz godina u naselju postoji problem nedovoljne količine vode u prolećnim i letnjim mesecima, kada je uvećana potrošnja vode .

 

Jedan od problema vodosnabdevanja u ulici Hajduk Veljkova, je posledica redovnog ispiranja vodovodne mreže (koje smo u zakonskoj obavezi da uradimo), nakon čega se sistem otežano puni i stabilizuje vodosnabdevanje .

 

Nakon obaveznog ispiranja na vodovodnom sistemu, imali smo  i dve velike havarije – kvara, što je uz ovako visoke temperature, za ovo doba godine otežalo stabilizaciju vodosnabdevanja .

 

Ekipe JP“Vodovod i kanalizacija Grocka“ u najkraćem roku otklanjaju kvarove, kako bi gubici bili svedeni na minimum a korisnici imali uredno vodosnabdevanje .

 

Trajno rešenje vodosnabdevanja u naselju Grocka je priključenje na regionalni vodovod Makiš – Mladenovac, koji se po našim saznanjima očekuje u toku ove kalendarske godine.

 

Gledalac moli da se kod broja 13 u ulici Kružni put iscrta pešački prelaz. On kaže da je tim putem nemoguće da prođu pešaci i deca koja idu u školu . On kaže da je to jedini put do početne stanice  autobusa  broj 59 i 56. (Milivoje)

 

Sekretarijat za saobraćaj nam je nakon izlaska njihovih stručnih ekipa na teren dostavio sledeći odgovor:

 

Pozicija na koju se zahtev odnosi se pruža u krivini i nema uslova za obeležavanje pešačkog prelaza.

 

 

Ulica Kumodraška ispred broja 302, stanica Duška Jovanovića, GO Voždovac. Gledateljka prijavljuje  da je pao stub koji drži red vožnje a ona predlaže i da se na navedenoj stanici postavi klupa. (Nada)

 

Prijavu i predlog gledateljke Servisni centar Grada Beograda prosledio je Sekretarijatu za javni prevoz. Po dobijanju odgovora, obavestićemo gledateljku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana