Objavljeno: 02.04.2024. 14:06 Izmenjeno: 02.04.2024. 14:06

Gledalac pita zašto se ne povećava iznos tuđe nege i pomoći, a penzije se povećavaj. On kaže da je tuđa nega i pomoć ostala na istom nivou već duže vreme. (Mileta)   Odgovor Fonda PIO:   Naknada za pomoć i negu drugog lica za penzionere Fonda PIO, usklađuje se na isti način i  istom dinamikom […]

Gledalac pita zašto se ne povećava iznos tuđe nege i pomoći, a penzije se povećavaj. On kaže da je tuđa nega i pomoć ostala na istom nivou već duže vreme. (Mileta)

 

Odgovor Fonda PIO:

 

Naknada za pomoć i negu drugog lica za penzionere Fonda PIO, usklađuje se na isti način i  istom dinamikom kao i penzije. Od januara 2024. godine naknade su uvećane za 14,8% (kao i penzije) i iznose 29.911 dinara.

 

Gledateljka se žali da su iz naselja Železnik uklonili tri reciklažna kontejnera jer su smetala vozilima da se parkiraju. Ona pita da li negde u Železniku može da se postavi reciklažni kontejner. (Andriana)

 

Iz JKP „Gradska čistoća“ odgovaraju:

 

Potrebno je da gledateljka uputi formalan dopis JKP „Gradska čistoća“ Beograd sa svojom molbom, na imejl adresu infocentar@gradskacistoca.rs   sa naznakom za Sektor reciklaže.

 

Ukoliko postoji potencijalna mogućnost  za postavljanje reciklažnih sudova, Sektor reciklaže prosleđuje molbu Sekretarijatu za saobraćaj i tek nakon procene stručnjaka ovog Sekretarijata o tome da postoje adekvatni saobraćajno-tehnički uslovi i nakon dobijanja dozvole odnosno rešenja za postavljanje reciklažnih sudova (kontejnera), JKP „Gradska čistoća“ Beograd može da postavi ove kontejnere za reciklažu.

 

Boljevačka ulica, GO Surčin. Gledalac  pita zašto moraju sami da kose travu u ovoj ulici. On pita da li zelenilo u toj ulici održava JKP „Zelenilo Beograd“. (Mileta)

 

Iz GO Surčin dobili smo sledeći odgovor:

 

U skladu sa Programom rada održavanja zelenila na teritoriji GO Surčin i potpisanog Ugovora sa GO Surčin, JKP „Surčin“ u pomenutoj ulici kosi samo putni pravac i kanalsku mrežu. Na osnovu člana 5 stav 3 Odluke o održavanju čistoće u posebnim naseljenim mestima na području GO Surčin građani koji su vlasnici i korisnici zemljišta i objekata koji se nalaze pored tih javnih površina  dužni su da se staraju o tim javnim površinama, odnosno o uličnim travnjacima.

 

Gledateljka pita šta se dešava sa njenim predmetom u vezi sa nekretninom u Novom Sadu. Broj predmeta je 952-02-9-134/2018. (Slavica)

 

Iz Republičkog geodetskog zavoda odgovorili su nam da će navedeni predmet biti raspoređen u rad u skladu sa dinamikom rada nadležne Službe, prema redosledu prijema zahteva.

 

Praćenje statusa predmeta, omogućeno je na web prezentaciji Zavoda, na putanji: https://info-centar.rgz.gov.rs/provera-statusa-predmeta . Nakon donošenja odluke, ista će biti poslata putem pošte i objavljena na elektronskoj oglasnoj tabli, dostupnoj na adresi: https://oglasnatabla.rgz.gov.rs/.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana