Objavljeno: 29.03.2024. 14:25 Izmenjeno: 29.03.2024. 14:25

Gledateljka se žali da su polasci na liniji 560 neredovni, kao i da su autobusi oštećeni, sedišta polomljena a higijena loša. (Milena)   Iz SP „Lasta“ odgovaraju:   Po registrovanom redu vožnje, SP Lasta Beograd radnim danom realizuje 113 polazaka na liniji 560 Banovo Brdo – Barajevo. Broj polazaka koji se vikendom realizuje na ovoj […]

Gledateljka se žali da su polasci na liniji 560 neredovni, kao i da su autobusi oštećeni, sedišta polomljena a higijena loša. (Milena)

 

Iz SP „Lasta“ odgovaraju:

 

Po registrovanom redu vožnje, SP Lasta Beograd radnim danom realizuje 113 polazaka na liniji 560 Banovo Brdo – Barajevo. Broj polazaka koji se vikendom realizuje na ovoj liniji je nešto manji, subotom – 82 i  nedeljom – 62 polaska. Polasci se realizuju u skladu sa planiranim redom vožnje, pri čemu je procenat realizacija polazaka na liniji 560 iznad 98,8% (podatak o realizaciji za mart 2024). S obzirom na složenu dinamiku odvijanja saobraćaja koja podrazumeva zastoje na putu, izvođenje radova, otkazi vozila koji se ne mogu predvideti i slično, odstupanja od planiranog obima saobraćaja u vidu kašnjenja pojedinih polazaka se mogu desiti.

 

Polasci na liniji 560 radnim danom se realizuju sa 11 vozila. Sva vozila koja su angažovana na prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, pre upućivanja u saobraćaj, prolaze kroz četke za spoljašnje pranje autobusa, dok se u toku noći obavlja čišćenje i pranje unutrašnjosti vozila kako bi sva vozila bila higijenski čista prilikom uključenja u saobraćaj.

 

U skladu sa Ugovorom o javno privatnom partnerstvu, ovlašćena lica Sekretarijata za javni prevoz svakodnevno vrše kontrolne preglede vozila na početnim terminusima i sačinjavaju zapisnike o izvršenom pregledu vozila. Do danas, nijedna nepravilnost u vidu oštećenja sedišta nije evidentirana na vozilima koja saobraćaju na liniji 560 Banovo Brdo – Barajevo. Svakodnevno se vozila u saobraćaj upućuju čista, a u zavisnosti od vremenskih prilika u toku dana moguće je da dođe do zaprljanosti vozila, uzimajući u obzir veliku fluktuaciju putnika na pomenutim relacijama.

 

Napominjemo da zaposleni u SP Lasta svakodnevno preduzimaju sve raspoložive mere kako bi se prevoz putnika na svim linijama obavljao u skladu sa planiranim redom vožnje i kako bi odstupanja zbog nepredviđenih okolnosti bila minimalna.

 

Gledateljka  pita da li mogu linije 70 ili 74 da skenu sa uobičajne trase u ulicu Ljubinke Bobić pa nazad ka groblju da bi pokupili putnike i nastavile uobičajenom trasom. (Milena)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz dobili smo sledeći odgovor:

 

Svako skretanje vozila javnog prevoza sa trenutne trase dovodi do povećanja broja kilometara, kao i povećanja vremena putovanja. Povećavanje vremena putovanja dovodi do poremećaja trenutnih redova vožnje i smanjenja realizacije planiranog broja obrta.

 

Sekretarijat za javni prevoz će pratiti razvoj ulične mreže u gradu Beogradu, gde je u planu „probijanje“ ulice Grčka ka Surčinskom putu i u tom smislu u planu je preusmeravanje ili formiranje novih linija tom trasom.

 

Gledateljka pita da li će se otvoriti Mesna zajednica Novi Železnik, u Darinke Radović 35 za druženje penzionera. Navodi da je navedeni prostor prazan i da su se nekada penzioneri okupljali tamo. (Marija)

 

Odgovor GO Čukarica:

 

Imajući u vidu činjenicu da postoji raspored korišćenja termina udruženja u objektu Mesne zajednice, potrebno je da se ovlašćeni predstavnik udruženja penzionera obrati GO Čukarica sa zahtevom za korišćenje termina, nakon čega će taj zahtev biti uzet u obradu i odlučeno o njemu u odnosu na već zauzete termine u ovom objektu na adresi Darinke Radović 35 u Železniku.

 

Gledateljka upućuje pohvalu za doktora Aleksandra Jeftića oftamologa iz Gradske bolnice Zvezdara. Posvećen je , brižan, radan i veoma stručan. (Stojanka)

 

Pohvalu gledateljke Servisni centar Grada Beograda prosledio je KBC „Zvezdara“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana