Objavljeno: 21.03.2024. 14:10 Izmenjeno: 21.03.2024. 14:10

Gledateljka traži da se uvede minibus linija u naselju Pretok u Borči koja bi prolazila kroz ulicu Đorđa Roša. (Danica)     Iz Sekretarijata za javni prevoz dobili smo sledeći odgovor:   Sekretarijat za javni prevoz u narednom periodu planira da se zajedno sa predstavnicima opštine Palilula anagažuje na rešavanju niza saobraćajno – tehničkih problema […]

Gledateljka traži da se uvede minibus linija u naselju Pretok u Borči koja bi prolazila kroz ulicu Đorđa Roša. (Danica)

 

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz dobili smo sledeći odgovor:

 

Sekretarijat za javni prevoz u narednom periodu planira da se zajedno sa predstavnicima opštine Palilula anagažuje na rešavanju niza saobraćajno – tehničkih problema koji čine preduslov mogućem uvođenju javnog prevoza vozilima tipa minibus u delu saobraćajne mreže naselja Pretok.

 

Pre svega, potrebno je regulisati pojedina ukrštanja saobraćajnica, izvršiti korekcije radijusa krivina, definisati odgovarajuću površinu za terminiranje vozila javnog prevoza, rešiti pitanja nakupljanja atmosferskih voda na pojedinim lokacijama.

 

Navedeno čini preduslov mogućem uvođenju javnog prevoza i od dinamike rešavanja navedenih pitanja zavisi i precizniji datum i vremenska odrednica u kojoj je moguće planirati novu liniju javnog gradskog prevoza.

 

Gledateljka je predala za penziju u PIO fondu 01.09.2023. godine i još nije dobila rešenje za penziju. Obratila se PIO fondu i dobila je informaciju da osoba koja radi predmet gledateljke je često odsutna i da  se predmet  ne može dodeliti drugome. Pre 20 dana je gledateljki rečeno da pošalje dopis za hitno postupanje ali do danas se ništa nije desilo. (Brankica)

 

Iz Fonda PIO su odgovorili da je po zahtevu gledateljke doneto rešenje o pravu na starosnu penziju i upućeno je na kućnu adresu kao pošiljka sa povratnicom.

 

 

Gledalac traži da se objasne tri  stavke na uplatnici Infostana koje se odnose na prikupljanje i transport komunalnog i kabastog otpada. One ukupno iznose kada se plaća 426,09 dinara. On pita šta one znače i zašto su razdvojene. (Vule)

 

Odgovor JKP „Infostan tehnologije“:

 

Odredbama Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda propisan je način naplate komunalnih usluga, kako za ostale komunalne usluge, tako i  za sakupljanje i transport komunalnog otpada, tretman i odlaganje komunalnog otpada, tretman kabastog otpada i zbrinjavanje posebno  odvojenih frakcija iz komunalnog otpada. Odredbama Odluke o održavanju čistoće propisani su uslovi za održavanje čistoće, kojima se obezbeđuje određeni obim, vrsta i kvalitet usluge, prava i obaveze javnog komunalnog preduzeća ili drugog preduzeća, odnosno preduzetnika koji održava čistoću i prava i obaveze korisnika usluga.

 

U skladu sa Odlukom o upravljanju komunalnim, inertnim i neopasnim otpadom, vršilac komunalne usluge sakupljanja i transporta komunalnog otpada je JKP “Gradska čistoća“, kao javno komunalno preduzeće koje je osnovao Grad Beograd, dok je vršilac komunalne usluge tretmana i odlaganja komunalnog otpada “Beo čista energija“ d.o.o. Beograd. Cenu komunalnih usluga utvrđuju nadležni organi vršioca komunalne usluge uz saglasnost osnivača.  JKP “Infostan tehnologije“ vrši obračun i fakturiše navedene usluge na osnovu zvanično objavljenih cenovnika usluga vršioca komunalne delatnosti, na koje je data saglasnost osnivača.

 

Odredbama Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga regulisan je način fakturisanja tako da račun sistema objedinjene naplate u pogledu usluga vezanih za komunalni otpad sadrži:

 

– posebno iskazane mesečne iznose naknada usluga sakupljanja i transporta komunalnog otpada;

– posebno iskazane mesečne iznose naknada usluga tretmana i odlaganja komunalnog otpada,

– posebno iskazane mesečne iznose naknada usluga koje se odnose na tretman kabastog otpada i  zbrinjavanje posebno odvojenih frakcija iz komunalnog otpada, koje se po svom sastavu ne mogu odlagati u opremu za sakupljanje komunalnog otpada.

 

Vjekoslava Afrića 6, naselje Mirijevo, GO Zvezdara. Gledateljka se žali na drvo na ovoj lokaciji koje se nalazi pored prozora i grane joj udaraju u prozor. Već duže vreme traži da se iseku dve grane, obećavaju iz Zelenila da će doći ekipe ali nikako da dođu. (Milanka)

 

Iz JKP „Zelenilo Beograd“ odgovaraju da su radovi na orezivanju predmetnog stabla u planu u narednom periodu, u skladu sa usvojenom dinamikom i Programom poslovanja JKP „Zelenilo-Beograd“.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana