Objavljeno: 01.12.2023. 14:05 Izmenjeno: 01.12.2023. 14:05

Gledalac navodi da mu je sin samohrani otac, ima sudsku presudu, sistem ga ne prepoznaje za pomoć deci do 16. godina koje je država davala, da li su prava samohranih majki ista kao prava samohranih očeva. (Goran)   Sek. za socijalnu zaštitu nam je dostavio sledeći odgovor:   Ukoliko se radi o isplati pomoći deci […]

Gledalac navodi da mu je sin samohrani otac, ima sudsku presudu, sistem ga ne prepoznaje za pomoć deci do 16. godina koje je država davala, da li su prava samohranih majki ista kao prava samohranih očeva. (Goran)

 

Sek. za socijalnu zaštitu nam je dostavio sledeći odgovor:

 

Ukoliko se radi o isplati pomoći deci do 16 godine na osnovu akta koji je usvojila Vlada Republike Srbije, obaveštavamo Vas da isto nije u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu. U vezi navedenog potrebno se obratiti Ministarstvu finansija.

 

Što se tiče prava i usluga  socijalne zaštite koji se obezbeđuju na teritoriji grada Beograda Odukom o pravima i uslugama socijalne zaštite, samohrani roditelji su izjednačeni u pogledu ostvarivanja istih.

 

Gledalac pita šta može i kada da se uradi u ulici Sime Markovića preko puta broja 5, GO Barajevo, izvođeni su radovi na putu, asfalt je postavljen posle radova ali je on utonuo a zemlja  je ostavljena na 5 parking mesta I zauzima parking i gledalac moli da se to sanira. (Milan)

 

Iz GO Barajevo smo dobili odgovor:

 

Problem je prijavljen Komunalnoj inspekciji koja će izaći na teren i izdati nalog izvođačima radova za saniranje štete.

 

 

Gledateljka je bila u poliklinici Zemun (deo KBC-a Zemun) kod urologa da zakaže, bilo je puno ljudi koji su isto čekali da zakažu kod doktora, rečeno joj je da dr Nikola Kolarević radi samo 2 puta mesečno i da dođe 15.12 ili 19.12 da pokuša da zakaže, gledateljki je pregled neophodan, dugo se već leči, pita da li postoji mogućnost da se zakaze bez dolaska i da li je moguće da urolog prima pacijente samo dva puta mesečno kao i da li postoje prioriteti na osnovu dijagnoze pacijenta usled zakazivanja? (Rosa)

 

Odgovor KBC Zemun:

 

Zakazivanje pregleda kod urologa u Specijalističkoj poliklinici Kliničko bolničkog centar Zemun zakazaje Vaš izabrani lekar iz Doma zdravlja putem iZIS-a.

Pregledi se zakazuju na ambulantu, a ne na ime doktora.

Pacijenti sa prioritetnim uputom se zbrinjavaju istog dana.

 

 

Gledateljka pita da li će se nešto preduzeti sa linijom autobusa 91, ne polazi na vreme, često i ne krene u propisano vreme, deca kasne u školu i građani na posao. (Biserka)

 

 

Pitanje gledateljke smo prosledili Sek. za javni prevoz, po dobijanju odgovora, obavestićemo je o istom.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana