Objavljeno: 08.11.2023. 17:11 Izmenjeno: 08.11.2023. 17:11

Gledalac pita zašto  kod vrtića na Vidikovcu ne postoji nikakva oznaka  i moli da se obeleži prilaz vrtiću. (Mile)     Odgovor Sekretarijata za saobraćaj:   Imajući u vidu da se u dopisu ne navodi ime vrtića na koji se odnosi zahtev, pretpostavljamo da se radi o objektu vrtića “Duško Radović“, Vidikovački venac 75. Pomenuti […]

Gledalac pita zašto  kod vrtića na Vidikovcu ne postoji nikakva oznaka  i moli da se obeleži prilaz vrtiću. (Mile)

 

 

Odgovor Sekretarijata za saobraćaj:

 

Imajući u vidu da se u dopisu ne navodi ime vrtića na koji se odnosi zahtev, pretpostavljamo da se radi o objektu vrtića “Duško Radović“, Vidikovački venac 75.

Pomenuti vrtić  predstavlja susedni objekat osnovne škole “Branko Ćopić“, koja je označena odgovarajućom signalizacijom na ulazima u “Zonu škole“ i u samoj zoni  u zoni, sa ciljem da se deci pešacima obezbede koridori kretanja ka školi iz svih delova gravitacionog područja. Obezbeđeni pravci kretanja ka školi se, zbog same blizine objekata vrtića i škole, preporučuju kao koridor i za roditelje koji decu dovode u vrtić, odnosno nije logično da se na kratkom potezu formiraju posebni prilazi vrtiću. Imajući u vidu da deca u vrtićima borave u zatvorenim dvorištima sa kontrolisanim ulazom i izlazom, odnosno ne napuštaju objekat bez kontrole roditelja i vaspitača, primena posebnih mera se ne praktikuje u istom obimu kao što je to slučaj kod objekata osnovnih škola u koje deca dolaze samostalno i tokom boravka napuštaju objekat.

 

Gledateljka moli da se sanira izdignuće koje je od betona i  koje stoji na putu deset godina u naselju Mirijevo. Tačna lokacija je ugao ulica Mirka Banjevića i Samujela Beketa. (Jelena)

 

Molba naše gledateljke za uklanjanje betonske izbočine na kolovozu je prosleđena Sekretarijatu za inspekciju, nadzor i komunikaciju kako bi utvrdili nadležnost i naložili uklanjanje iste.

 

 

Gledateljka pita zašto do sada nije dobila nikakvo obaveštenje a ni penzionersku karticu. Prijavila se još u martu putem interneta, pokušala je ponovo ali dobija na aplikaciji poruku da je prijavljena, moli za pomoć kome da se obrati. (Tatjana)

 

Prema informaciji sa sajta Fonda PIO kada Penzionerska kartica bude izrađena i personalizovana, iz ovog Fonda poslaće Vam poruku na mobilni telefon, koji ste dostavili prilikom prijave, da dođete u filijalu Fonda radi preuzimanja ili će Vam dostaviti poštom na kućnu adresu.

 

 

Gledalac želi da pohvali vozača autobusa 78 Dalibora Lukić koji je bio veoma profesionalan. Gledalac je slepo lice a vozač je pokazao ljudskost i empatiju. (Budimir)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovorili su da se u ime svih koji učestvuju u organizovanju i obavljanju javnog prevoza u gradu Beogradu zahvaljuju putniku na obraćanju i na tome što koristi uslugu javnog prevoza u Beogradu. Prevozniku je preneta pohvala na rad vozača.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana