Objavljeno: 21.08.2023. 13:32 Izmenjeno: 21.08.2023. 13:32

Senjska 4, GO Zemun. Gledateljka kaže da je posle prve oluje krov zgrade   oštećen i prokišnjava Ona pita  kada će JP „Gradsko stambeno“ izaći na  teren i sanirati krov. (Veselinka)   Iz JP „Gradsko stambeno“ odgovorili su  da su neposredno nakon prijave prokišnjavanja na zgradi u ulici Senjska broj 4 u Zemunu, stručne službe preduzeća izašle […]

Senjska 4, GO Zemun. Gledateljka kaže da je posle prve oluje krov zgrade   oštećen i prokišnjava Ona pita  kada će JP „Gradsko stambeno“ izaći na  teren i sanirati krov. (Veselinka)

 

Iz JP „Gradsko stambeno“ odgovorili su  da su neposredno nakon prijave prokišnjavanja na zgradi u ulici Senjska broj 4 u Zemunu, stručne službe preduzeća izašle na teren, izvršile snimak stanja i sačinile predmer potrebnih radova, na osnovu kog je izdat nalog za hitno izvođenje radova na otklanjanju uzroka prokišnjavanja.

Prema dogovoru sa upravnikom stambene zajednice radovima se pristupilo tokom prethodnog vikenda.

 

Gledateljka pita kada će se završiti radovi u Mirijevskom parku, to je jedini park u tom naselju? (Milunka)

 

Odgovor JKP „Beogradske elektrane“:

 

Imali smo obimne radove na zameni toplovoda koji prolazi kroz ovaj park.  Glavne radove smo završili. Od srede po našim saznanjima i beogradski vodovod treba da zameni deo svog cevovoda pa je realno očekivati da  se do kraja ove nedelje svi radovi finiširaju. Preostaće da JKP „ Zelenilo Beograd“ ponovo zasadi travu i ostalo kako bi se sve dovelo u prvobitno stanje.

 

Selo Guberevac, GO Sopot . Gledalac pita kada će biti priključeni na gradski vodovod? ( Rodoljub)

 

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odgovaraju:

 

Snabdevanje vodom naselja Guberevac planirano je iz pravca naselja Lisović (opština Barajevo), gde je planirana izgradnja rezervoara „Dubrava“.

 

Od objekata na teritoriji naselja Lisović, koji su neophodni za izgradnju vodovodnog sistema u naselju Guberevac, do sada je izgrađen cevovod iz pravca rezervoara „Vreline Gaj“ do lokacije gde je planiran rezervoar „Dubrava“. Po izgradnji rezervoara „Dubrava“ planiraće se aktivnosti na izgradnji sekundarne mreže u naselju Guberevac.

 

Drugim izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, koje je usvojila Skupština grada Beograda, planirano je pokretanje javne nabavke za izgradnju rezervoara Dubrava u Barajevu.

 

Gledateljka moli da se pokosi rastinje duž puta iz Jablaničke ulice ka Vidikovačkoj pijaci. Ceo trotoar je prekrilo rastinje. (Ljiljana)

 

Iz Sek. za inspekciju, nadzor i komunikaciju dobili smo sledeći odgovor:

 

Izvršen je, od strane saobraćajne inspekcije inspekcijski nadzor u kom je konstatovano da u ulici Jablanička neposredno pre nailaska na raskrsnicu sa Trgovačkom ulicom rastinje zalazi u profil saobraćajnice i ometa bezbedno odvijanje saobraćaja.  Predstavka je prosleđena  upravljaču puta JP „Putevi Beograda“ radi preduzimanja mera.

 

Gledalac pita kada će se srediti železnička stanica Krnjača Most? On kaže da nema razglas, a prilaz je zarastao u korov i jedva se prilazi stanici.

 

Odgovor preduzeća “Infrastrukture železnice Srbije“:

 

Košenje trave na prilazu stanici Krnjača Most, kao i svim drugim stanicama obavlja se prema određenom planu u zavisnosti od raspoloživog ljudstva i tehnike. Poznato je da zbog nepovoljnih vremenskih uslova, koji su bili prisutni u protekla dva meseca pojačan  rast trave i korova na svim zelenim površinama, pa razumljivo i na prilazima železničkim stanicama.

U petak i tokom vikenda obavljeno je košenje rastinja na području stajališta Krnjača Most. Tom prilikom je uklonjeno i rastinje duž prilaznih puteva koji vode do samog stajališta. Pored toga obavljeno je i košenje trave na peronu „dunavski kolosek“, Rasputnica Pančevački most.

Na stajalištu Krnjača Most razglas ne postoji i projektom nije ni bio predviđen. Od 2016. godine, u više navrata bilo je pokrenuto pitanje razglasa, ali do danas nažalost to nije realizovano.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana