Objavljeno: 03.08.2023. 15:06 Izmenjeno: 03.08.2023. 15:06

Gledateljka iz Surčina pita da li može da se proširi Vinogradska ulica? Ona kaže da je ulica veoma  uzana i automobili ne mogu da se mimoiđu. (Pravda)   Odgovor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda:   Drugim izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, koje je usvojila Skupština grada […]

Gledateljka iz Surčina pita da li može da se proširi Vinogradska ulica? Ona kaže da je ulica veoma  uzana i automobili ne mogu da se mimoiđu. (Pravda)

 

Odgovor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda:

 

Drugim izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, koje je usvojila Skupština grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na izgradnji Vinogradske ulice.

 

Saglasno instrukcijama za izradu budžeta grada za naredni period, stručne službe Direkcije utvrdile su prioritetne rashode, investiciona ulaganja i ugovorene obaveze i, u skladu sa tim, planirale sredstva za realizaciju programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta, u kome se nalaze prioritetni programski zadaci prema utvrđenim kriterijumima, kao što su nastavak realizacije započetih objekata, obaveze prema investitorima po ranije zaključenim ugovorima i objekti od interesa za grad prema strateškim planovima razvoja.

 

Da li može da se napravi trotoar u Ulici bulevar revolucije u Begaljici, GO Grocka? Ulica je jako prometna izlazi na auto put, svi stanovnici te ulice i deca do škole moraju da idu po kolovozu. (Dragica)

 

Predlog gledateljke uputili smo GO Grocka. Po dobijanju odgovora, obavestićemo našu gledateljku.

 

Šumatovačka 134, GO Vračar. Gledateljka koja se javila moli za pomoć i pita kome da se obrati, pre 13 godina na delu njenog dvorišta je sagrađena pumpa Mol, oduzeto joj je dvorište, podnela je tužbu ali je tužba odbijena. Ona traži da inspekcija izađe na teren. ( Dragica)

 

Pošto je u pitanju vlasnička svojina a ne javna površina navedeni problem nije u nadležnosti inspekcije. Potrebno je da se gledateljka u vezi sa navedenim obrati nadležnom sudu.

 

 

 

Gledateljka pita kome da se obrati jer njeni roditelji i ona su izbeglice. Roditelji su iz Hrvatske došli u Srbiju 1995. godine i nikada ništa nisu dobili i nikakvu pomoć ni pravo kao izbeglice nisu ostvarili. (Veselinka)

 

Kako pitanje nije komunalne prirode, preporučujemo gledateljki da se za sve tražene informacije obrati neposredno Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana