Objavljeno: 03.07.2023. 13:28 Izmenjeno: 03.07.2023. 13:28

Gledateljka pita kada će da se asfaltira ulica Gajeva, opština Grocka? Čeka se više od 40 godina da se asfaltira ulica. (Ljubinka)   Iz GO Grocka dobili smo sledeći odgovor:   Da bi ulica ušla u zvaničan plan, neophodno je da stanari ulice podnesu zvaničan zahtev Javnom preduzeću „Za razvoj opštine Grocka“; ulica Zlatiborska 2a, […]

Gledateljka pita kada će da se asfaltira ulica Gajeva, opština Grocka? Čeka se više od 40 godina da se asfaltira ulica. (Ljubinka)

 

Iz GO Grocka dobili smo sledeći odgovor:

 

Da bi ulica ušla u zvaničan plan, neophodno je da stanari ulice podnesu zvaničan zahtev Javnom preduzeću „Za razvoj opštine Grocka“; ulica Zlatiborska 2a, u Grockoj.

 

 

Na Vidikovcu kada se izlazi iz ulice Pilota Mihaila Petrovića i uključuje na Ibarsku magistralu u smeru ka Beogradu i u suprotnom smeru, nije pokošen deo zemljišta gde se nalazi trava i veoma je slaba preglednost. Gledateljka pita da li trava može da se pokosi? ( Ljiljana)

 

Prema informaciji iz Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju navedena površina u nadležnosti je JP „Putevi Beograda“. Inspekcija nas je obavestila da je ovo preduzeće izdalo nalog za izvršenje, odnosno nalog da se predmetna površina pokosi.

 

 

Gledatelju zanima koje su sve inspekcije zadužene za restorane i ugostiteljske objekte koji rade do 4 ujutro? Kome da se obrati s obzirom na to da je izbila tuča u restoranu, a vlasnica nije pozvala policiju? Reč je o kafani ”Malo Takovo” U Bulevaru despota Stefana. (Jelena)

 

Za kontrolu radnog  vremena  u ugostiteljskim objektima zadužen je Sekretarijat za inspekciju nadzor i komunikaciju, odeljenje turističke inspekcije grada Beograda. Vašu prijavu možete uputiti pozivom na broj Servisnog centra grada Beograda 11-0-11, te će na osnovu prijave turistička inspekcija izvršiti nadzor na licu mesta i naložiti adekvatne mere.

 

Za bilo kakve vrste narušavanja javnog reda i mira i tuče u objektu kao i na javnoj površini zadužena je policijska stanica na opštini gde se dogodila tuča, u konkretnom slučaju gledateljka se može obratiti Policijskoj stanici Palilula.

 

 

Gledateljka se žali na nelegalnu gradnju, u ulici Juhorska 5, GO Palilula. Godinama se bori sa ljudima koji su napravili nešto nelegalno na javnoj površini, upali su u vešernicu, svuda je pitala, žalila se i pisala, na kraju je doneto rešenje da se to ukloni, međutim još nije uklonjeno, zašto? (Slobodanka)

 

Odgovor Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju:

 

Izvršenje rešenja obaviće se prema planu i programu uklanjanja objekata shodno Pravilniku o postupku donošenja i sadržini programa uklanjanja objekata.

 

Sekretarijat za inspekcijske poslove sprovodi izvršenja rešenja o uklanjanju objekata i delova objekata u svemu u skladu sa Zakonom o opštem upravnom postupku i Pravilnikom o postupku donošenja i sadržini programa uklanjanja objekata, na osnovu detaljne analize svih objekata obuhvaćenih službenom evidencijom o izvršnim rešenjima. Plan uklanjanja, kao deo Programa uklanjanja koji sadrži popis objekata čije je uklanjanje planirano, sačinjava se na osnovu službene evidencije o svim izvršnim rešenjima za uklanjanje objekata, prilikom čega je ovaj Sekretarijat dužan da se rukovodi kriterijumima navedenim u članu 5. Pravilnika o postupku donošenja i sadržini programa uklanjanja objekata: zaštitom javnog interesa, zaštitom susedskih prava i poštovanja vremenskog redosleda pokretanja upravnog postupka, pri čemu se svaki od pobrojanih kriterijuma posebno obrazlaže. Predlogom Plana obuhvaćeni su svi objekti, odnosno delovi objekata, za koje su doneta izvršna rešenja o uklanjanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana