Objavljeno: 27.06.2023. 13:44 Izmenjeno: 27.06.2023. 13:44

Zastavnička ulica, GO Zemun. Gledateljka kaže da su  žitelji ulice pre četiri godine sami uradili vodovod o svom trošku, a sada čekaju da  JKP BVK to legalizuje već četiri godine, kada će? ( Snežana)   Odgovor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“:   JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” ne može legalizovati vodovodnu mrežu izgrađenu bez građevinske […]

Zastavnička ulica, GO Zemun. Gledateljka kaže da su  žitelji ulice pre četiri godine sami uradili vodovod o svom trošku, a sada čekaju da  JKP BVK to legalizuje već četiri godine, kada će? ( Snežana)

 

Odgovor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“:

 

JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” ne može legalizovati vodovodnu mrežu izgrađenu bez građevinske dozvole. JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” prima na održavanje vodovodnu mrežu koja ima svu potrebnu tehničku dokumentaciju i gde vrši nadzor nad izvedenim radovima.

 

Ulica Put za stubove prvi deo, broj 12, GO Voždovac. Gledalac navodi da je  to  ulica dužine 700 metara.  Problem je što ima previše zelenila, postoje tri – četiri kuće gde su vlasnici ili u inostranstvu ili su preminuli  i ne održavaju svoje dvorište, tako da sve raste i ka ulici. Gledalac kaže da je ranije  dolazilo Gradsko zelenilo i sređivalo sve što je na putu, a sada više ne dolazi. ( Aleksije)

 

Iz JKP „Zelenilo Beograd“ su nam odgovorili da navedena površina  nije u  Programu redovnog održavanja javnih zelenih površina JKP „Zelenilo-Beograd“. Prijava je dalje prosleđena inspekciji.

Ulica Sonje Marinković, GO Palilula. Gledateljka kaže da se na kraju ulice nalazi napušteni plac na kojem je kuća sa urušenim krovom. Ceo plac je zarastao u travu, pun je insekata  i oseća se neprijatan miris.  Na samom placu je tri puta izbijao požar. Gledateljka pita ko je nadležan za uređenje ovog placa? (Ljiljana)

 

Iz GO Palilula odgovaraju:

 

 

U skladu sa Odlukom o komunalnom redu čl.17. vlasnik, odnosno korisnik zgrade je u obavezi da se stara o urednosti površine oko zgrade.

 

Nadzor vrši komunalna inspekcija.

 

Za urušene i nebezbedne objekte, rešenje o rušenju donosi građevinska inspekcija, dok deratizaciju površina i objekata vrši ovlašćeno pravno lice na zahtev vlasnika objekta.

 

Rasinska 2, Petlovo brdo, GO Rakovica. Gledateljka se žali da još uvek nisu odvojili struju na zaseban strujomer,  čeka od 5.10.2022. godine.

 

Iz Elektrodistribucije Beograd odgovaraju da je potrebno je da gledateljka dostavi detaljnije podatke (broj podnetog zahteva i ime stranke), kako bi mogli da odgovore na njen upit.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana