Objavljeno: 22.06.2023. 13:56 Izmenjeno: 22.06.2023. 13:56

Ulica Sonje Marinković, Borča, GO Palilula. Gledateljka kaže da se na kraju ulice nalazi napušteni plac na kojem je kuća sa urušenim krovom. Ceo plac je zarastao u travu, pun je glodara i oseća se neprijatan miris. Na samom placu je tri puta izbijao požar. Ona pita ko je nadležan za uređenje ovog placa? (Ljiljana) […]

  1. Ulica Sonje Marinković, Borča, GO Palilula. Gledateljka kaže da se na kraju ulice nalazi napušteni plac na kojem je kuća sa urušenim krovom. Ceo plac je zarastao u travu, pun je glodara i oseća se neprijatan miris. Na samom placu je tri puta izbijao požar. Ona pita ko je nadležan za uređenje ovog placa? (Ljiljana)

 

Pošto nije reč o javnoj površini već o privatnoj svojini, za uređenje placa nadležan je vlasnik.

 

Problem na koji nam ukazuje gledateljka prosledili smo opštinskoj komunalnoj inspekciji koja treba da preduzme mere iz svoje nadležnosti i naloži vlasniku navedenog placa da ga uredi, ukoliko su rešeni imovinsko – pravni odnosi.

 Gledateljku interesuje kada će da se asfaltira 300 metara puta u Ulici Braće Srnić prema Lasti? (Danica)

 

Pitanje gledateljke uputili smo JP „Putevi Beograda“. Nakon dobijanja odgovora, obavestićemo gledateljku.

 Gledateljka je apsolvent Medicinskog fakulteta. Ona navodi da se ne plaća stažiranje mladih lekara, a ostaje se bez studentskih prava, prava na menzu, prava za dom, prava na studentski kredit, studentsku stipendiju i sva primanja se ukidaju. Nikakva naknada za obavljanje staža se ne dobija, zašto? (Maja)

 

Kako nije reč o komunalnom problemu, preporučujemo gledateljki da svoje primedbe i pitanje uputi Ministarstvu zdravlja.

 

Gledateljka pita da li u Ulici Stari vinogradi broj 47 može da se postavi ležeći policajac, pošto se često događaju saobraćajne nezgode? (Danica)

 

Predlog naše gledateljke prosleđen je Sekretarijatu za saobraćaj. Po dobijanju tražene informacije, gledateljku ćemo informisati o istoj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana