Objavljeno: 19.05.2023. 14:05 Izmenjeno: 19.05.2023. 14:05

Gledalac pita kada će linija 511 biti vraćena na svoju staru trasu, pošto su radovi u Železniku završeni? (Marko)   Iz Sekretarijata  za javni prevoz odgovaraju:   Radovi nisu završeni i isti bi trebalo da traju do 24.05.2023. godine, posle čega se linija broj 511 vraća na svoju redovnu trasu.   Gledalac kaže da je […]

Gledalac pita kada će linija 511 biti vraćena na svoju staru trasu, pošto su radovi u Železniku završeni? (Marko)

 

Iz Sekretarijata  za javni prevoz odgovaraju:

 

Radovi nisu završeni i isti bi trebalo da traju do 24.05.2023. godine, posle čega se linija broj 511 vraća na svoju redovnu trasu.

 

Gledalac kaže da je prošle godine u februaru poslata  peticija za kanale koji su zatrpani prilikom izgradnje puta Jakovo – Boljevac, svi kanali su zatrpani i voda se stalno taloži, rade pumpe za vodu, prošlo je više od godinu dana kako je pisana peticija. On pita kada će početi ti radovi? (Petar)

 

Odgovor JVP „Srbijavode“:

 

Kanalska mreža na teritoriji KO Jakovo se redovno obilazi i prati se stanje objekata i vodni režim. Radovi na izgradnji auto – puta, čija trasa prolazi kroz teritoriju KO Jakovo, uticali su na promenu stanja i zamuljenost kanala i JVP „Srbijavode“ je u više navrata vršilo uređenje kanalske mreže, čišćenje objekata – kritičnih lokacija, kako bi se obezbedila maksimalna funkcionalnost sistema za odvodnjavanje, čak i na mestima koja nisu bila u direktnoj nadležnosti JVP „Srbijavode“, uz saglasnost meštana i drugih subjekata.

 

Očišćene su lokacije uz novi auto – put, kanal 15 i kanal Rimski II, gde je uklanjanjem objekta koji je bio izgrađen na koti višoj od dna kanala i izazivao uspor ka kanalu 15 i naseljenom delu KO Jakovo, oslobođen proticaj i značajno snižen nivo vode u kanalima.

 

JVP „Srbijavode“ nastoji da odgovori svim zahtevima građana i lokalnih samouprava i sigurno bismo reagovali u najkraćem roku da je predmetna peticija stigla u JVP „Srbijavode“.

 

 

Groblje Zbeg, GO Palilula. Gledalac pita da li može da se na postojećoj okretnici kod groblja aktivira autobusko stajalište pošto je postojeće na Zrenjaninskom putu udaljeno od ulaza u groblje oko 2 km. Pored groblja je i nadvožnjak koje bi gradske linije 101,106,11,85 mogle da koriste. ( Milovan)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz dobili smo odgovora da trenutno ne postoje planovi da se neka od linija javnog prevoza preusmeri do Groblja „Zbeg“.

 

Gledateljka se žali na odeljenje za fizikalnu terapiju u Gradskoj bolnici. Operisala je kukove i rak dojke, doktorka opšte prakse ju je uputila na fizikalnu terapiju, međutim tamo su joj rekli da može da dođe sledeće godine 2024. Ona pita da li neko može da joj pomogne? (Danica)

 

Odgovor KBC „Zvezadara“:

 

U Službi se osim ambulantnog svakodnevnog rada, obavlja delatnost rada terapeuta po svim odeljenjima kao glavna delatnost ustanove sekundarnog i tercijernog tipa, jednom rečju obavlja se rana rehabilitacija svih stacionarnih pacijenata (intenzivna i poluintenzivna nega – rana rehabilitacija nakon operativnih zahvata; ortopedija – nakon operacije i ugradnja proteza; neurologija – akutni šlogovi, multipla skleroza, vratni i lumbalni sindromi; hematologija i gerijatrija – stari pacijenti koji zbog raznih bolesti su izgubili kondicioni kapacitet  i ne mogu da hodaju; pulmologija – respiratorna rehabilitacija; kardiologija – rana rehabilitacija nakon infarkta srca).

 

Pacijenti koji su operisali maligni tumor, minimalan period gde fizikalna terapija nije indikovana je 5 godina od operacije ili hemio terapije i bez recidiva.

 

U slučaju da je indikovana regija za terapiju blizu primarnog tumora, ordiniranje fizikalne terapije se izbegava i duže. Lečenje bolnog sindroma se može vršiti osim fizikalne terapije i medikamentno lokalno i sistemski, adekvatna fizička aktivnost, ako je potrebno ortopedska pomagala i ortoze, redukcija telesne težine; a u slučaju da to ne može da pomogne imaju centri za terapiju kancerskog i nekancerskog bola gde može da se dobije terapija za redukciju bolnog sindroma.

 

U našoj Službi je baš zbog velike navale pacijenata iz nadležnih DZ uvedene savremen procedure davanja medikamentne terapijue (subkutano i u zglobove), a radi redukcije bolnog sindroma u stanjima koja su za to indikovana.

 

 

Gledalac pita da li neko može da reši problem povraćaja novca od Tehnomanije za frižider koji je kupio u oktobru? Obraćao se svima, ali novac još nije dobio. ( Velimir)

 

Kako nije reč o komunalnom problemu preporučujemo gledaocu da se za sve potrebne informacije u vezi sa navedenim obrati Sektoru za zaštitu potrošača u okviru Ministarstva trgovine, turizma i komunikacija. Možete ih kontaktirati na broj telefona 0800 103 104 ili im se obratiti putem mejla na e-mail adresu  zastita.potrosaca@must.gov.rs.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana