Objavljeno: 10.04.2023. 14:38 Izmenjeno: 10.04.2023. 14:38

Naselje Ripanj, GO Voždovac. Gledalac se žali da nemaju gradski vodovod i kanalizaciju, stalno se priča da opština nema novca za to, kako to može da se reši? (Saša)   Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda već su nam ranije odgovorili u vezi sa izgradnjom kanalizacione mreže na ovoj lokaciji.   U odgovoru […]

Naselje Ripanj, GO Voždovac. Gledalac se žali da nemaju gradski vodovod i kanalizaciju, stalno se priča da opština nema novca za to, kako to može da se reši? (Saša)

 

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda već su nam ranije odgovorili u vezi sa izgradnjom kanalizacione mreže na ovoj lokaciji.

 

U odgovoru se navodi da  izmenama i dopunama programa  uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, koji je usvojila Skupština Grada Beograda, nisu planirane aktivnosti na izgradnji kanalizacije u naselju Ripanj, jer na ovom području ne postoji zasnovan kanalizacioni sistem.

 

Grad Beograd će u narednom periodu sagledavati tehničke, pravne i finansijske mogućnosti za formiranje kanalizacionog sistema i na ovom području.

 

 

Gledateljka pita  da li može da se sprovede kanalizacija u naselju Novi Surčin? ( Anica)

 

Ponavljamo odgovor GO Surčin:

 

Objekti za koje su regularnom procedurom dobijene građevinske dozvole, dobili su da alternativno koriste septičke jame, dok se ne stvore uslovi za priključenje na kanalizacionu mrežu. Kanalizaciona mreža na teritoriji opštine Surčin je izgrađena u dužini od 55 kilometara u starom jezgru Surčina.

 

Za sve ostale delove surčinske opštine projektovanje i izgradnja kanalizacije može da počne po usvajanju PPPPN Batajničkog kanalizacionog sistema.

 

Izradi Prostornog plana područja posebne namene Batajničkog kanalizacionog sistema

pristupilo se na osnovu Odluke o izradi Prostornog plana područja posebne namene Batajničkog kanalizacionog sistema („Službeni glasnik RS“, br. 67/21.) koju je Vlada Republike Srbije donela na sednici održanoj 01.07.2021.godine. U skladu sa Odlukom obuhvaćen je deo teritorije Gradskih opština Zemun i Surčin i to:

 

• u GO Zemun delovi katastarskih opština Batajnica, Zemun polje i Ugrinovci;

 

• u GO Surčin delovi katastarskih opština Bečmen, Boljevci, Dobanovci, Jakovo,

Petrovčić, Progar i Surčin.

 

 

Gledateljka pita kada se vrši uvećanje tuđe nege i pomoći i sa čim se ona usklađuje? ( Zora)

 

Odgovor Fonda PIO:

 

Novčana naknada za pomoć i negu drugog lica koju korisnicima isplaćuje Fond PIO, usklađuje se na isti način, odnosno u istom procentu i istom dinamikom kao i penzije.

 

 

 

Ripanj, put za Kremenac, građani pešače 5 ili 6 km do prve autobuske stanice. Gledalac pita da li može nešto da se promeni? ( Saša)

 

Pitanje našeg gledaoca uputili smo Sekretarijatu za javni prevoz i opštini Voždovac. Po dobijanju odgovora, informisaćemo gledaoca.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana