Objavljeno: 02.12.2022. 09:41 Izmenjeno: 02.12.2022. 09:41

Gledalac pita da li je prodavac dužan da obezbedi prevod uputstva za rukovanje na srpskom jeziku  za kupljeni proizvod ? (Budimir)    S obzirom da ovo nije pitanje komunalnog karaktera, preporučujemo gledaocu da se  obrati Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine – Sektoru za zaštitu potrošača,Nemanjina 22-24,telefon 011/3616 – 623 i 011/ 3631 – 786, kao […]

Gledalac pita da li je prodavac dužan da obezbedi prevod uputstva za rukovanje na srpskom jeziku  za kupljeni proizvod ? (Budimir)

 

 S obzirom da ovo nije pitanje komunalnog karaktera, preporučujemo gledaocu da se  obrati Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine – Sektoru za zaštitu potrošača,Nemanjina 22-24,telefon 011/3616 – 623 i 011/ 3631 – 786, kao i Sektoru tržišne inspekcije na telefon 011/ 3628 – 800 gde će dobiti sve informacije vezane za postavljeno pitanje.

 

 

Gledalac se kaže da mu je unuka rođena u jednom gradu Petrovcu, živela u drugom Svilajncu, ima izvod iz matične knjige rođenih, išla je u školu, a sad kad treba da izvadi licnu kartu kažu da  je nepostojeća? (Živorad)

 

 

Preporučujemo gledaocu da se za rešavanje ovog pitanja prvo obrati Matičnoj službi u mestu rođenja unuke a kasnije i Policijskoj upravi u mestu prebivališta, gde će dobiti potrebne informacije vezane za rešavanje problema koji je izneo.

 

 

Gledalac predlaže da se na televizijama napravi projekat za edukaciju građana koji ne  znaju da koriste E upravu kako bi istu naučili da koriste. (Miša)

 

Beokom podržava svaku inicijativu vezanu za bolju edukaciju građana.

 

.Gledateljka pita da li može da se uvede autobuska ili mini bus linija Ripanj – Ramača? (Javorina)

 

Beokom je pitanje prosledio Sekretarijatu za Javni Prevoz I po dobijanju odgovora gledateljka će sa istim biti upoznata.

 

 

Barajevo- Gledateljka pita kada će se dobiti voda u Maniću, građani se snadbevaju vodom iz bunara? (Bosa)

 

Iz GO Barajevo odgovaraju;

 

Na sastanku u Direkciji za razvoj i izgradnju Grada Beograda održanom 06.06.2022. godine, kojem je prisustvovao predsednik Gradske opštine Barajevo, insistirano je da snabdevanje vodom naselja Manić bude prioritet za GO Barajevo. Takođe, na sastanku je dogovoreno da gradska Direkcija kao investitor radova na izgradnji vodovodne mreže i objekata na istoj pristupi izradi urbanističkog projekta za rezervoar i pristupnu saobraćajnicu rezervoaru.

Ovim projektom omogućiće se otkup zemljišta za izgradnju ovih objekata.

Gradska opština Barajevo će u toku ove godine izraditi projekat sekundarne vodovodne mreže za naselje Manić, a izrađeni projekat će se dostaviti gradskoj Direkciji u cilju finansiranje izgradnje vodovodne mreže.

Generalni zahtev Gradske opštine Barajevo prema gradu Beogradu je da se vodovodna mreža i objekti za snabdevanje vodom ovog sela završi do kraja 2024 godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana