Objavljeno: 12.10.2022. 13:04 Izmenjeno: 12.10.2022. 13:04

Gospođa je bila na zadušnicama na groblju Orlovača i videla je da na parceli 38, nova grobna mesta su potonula, tj nedostaje zemlje i pita čiji je to posao, ovako izgleda strašno i moli da se to sredi. (Zorica)   Iz JKP Pogrebne usluge odgovaraju:   Prema informacijama koje smo dobili sa groblja Orlovača, u […]

Gospođa je bila na zadušnicama na groblju Orlovača i videla je da na parceli 38, nova grobna mesta su potonula, tj nedostaje zemlje i pita čiji je to posao, ovako izgleda strašno i moli da se to sredi. (Zorica)

 

Iz JKP Pogrebne usluge odgovaraju:

 

Prema informacijama koje smo dobili sa groblja Orlovača, u parceli 38 nema novih grobnih mesta. U svakom slučaju, nasipanje zemlje na grobna mesta je obaveza JKP „Pogrebne usluge“ do četrdeset dana nakon sahrane, a nakon ovoga to postaje obaveza korisnika. Prema važećim propisima (Odluka o upravljanju grobljima, sahranjivanju i pogrebnoj delatnosti na teritoriji Grada Beograda  – „Službeni list grada Beograda“, br. 27/02, 30/03, 11/05, 18/11, 17/12,44/14, 11/15, 61/15. 19/17, 138/20, 152/20 i 101/21), o grobnim mestima i nadgrobnim obeležjima na njima se staraju isključivo njihovi korisnici porodica i srodnici, te u tom smislu kada prođe četrdeset dana od sahrane, osobe koje se staraju o grobnim mestima mogu ugovoriti uslugu nasipanja zemlje, koja iznosi 1.542,00 dinara. Uplata se može izvšiti lično na blagjani groblja Orlovača ili nekog durgog groblja, kao i uplatom preko računa preduzeća, e-bankingom ili m-bankingom, nakon čega kolege izlaze na teren i realizuju navedenu uslugu.

 

Padinska skela – pohvala za osoblje u Domu Zdravlja Borča…. Gledateljka pohvaljuje javno, osoblje u DZ Borča, naročito Aleksandra  Ćirća i  Janković Kristinu. (Jovanka)

 

Beokom je pohvalu gledateljke prosledio DZ Palilula s molbom da istu prenesu DZ Borča.

 

Čelebićka 3 – Gledateljka pita zašto su i z ovog parka sklonjene đubrijere i da li će biti vraćene?

 

Iz JKP Zelenilo Beograd odgovaraju:

 

Na predmetnoj lokaciji JKP „Zelenilo-Beogad“ godinama se suočava sa problemom neadekvatnog korišćenja parkovskih đubrijere, pa se one brzo pune i ne mogu da prihvate sitan otpad za koji su namenjene.  Na taj način se otežava uspostavljanje komunalnog reda i dolazi do deponovanja veće količine smeća.

 

Iz navedenog razloga, đubrijere su uklonjene, a u narednim danima, u neposrednoj blizini ove površine, JKP „Gradska čistoća“ postaviće kontejnere koji su većih dimenzija, pa samim tim mogu i da prime veće količine smeća koje se neće rasipati po zelenim površinama. Pražnjenje kontejnera će takođe vršiti JKP „Gradska čistoća“.

 

Kotež – Zove u vezi vode, pošto već u 7.30 nema vode a najavljeno je da neće biti vode od 8,00 do 24,00.Gledateljka kaže da skoro dva puta nedeljno nemaju vode, i da ne dobijaju najave kada su radovi. (Ivana)

 

Iz JKP BVK odgovaraju:

 

Obaveštavamo Vas da je zbog hitnog kvar u Ulici Franca Bevka i izlivanja velike količine vode po javnoj površini naše preduzeće bilo prinuđeno da izvrši zatvaranje vode dana 10.10.2022.god. za deo potrošača u naselju Kotež do završetka radova.

Hitne invervencije, kao i havarije na vodovodnoj mreži nismo u mogućnosti da predvidimo i najavimo.

Danas 12.10.2022.god. od 8 do 20 časova obavljaju se planirani i najavljeni radovi na stavljanju u funkciju novopoloženog cevovda DN 160mm u Ulici VIII Sutjeska, zbog čega će biti obustavljeno vodosnabdevanje u naselju Kotež. Za snabdevanje građana obezbeđene su cisterne sa pijaćom vodom.

Molimo građane za razumevanje i strpljenje.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana