Objavljeno: 04.10.2022. 14:01 Izmenjeno: 04.10.2022. 14:01

Jajinci – gledateljka pita da li može da se postavi nadstrešnica na autobuskoj stanici preko puta nove  pošte,   ulica Save Jovanovića kao I klupa, to je  sklonio investitor koji zida zgradu zašto? (Ljubica) Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovaraju: Nadstrešnica na premetnom stajalištu „Save Jovanovića“ u Bulevaru JNA demontirana je u funkciji izgradnje stambenog objekta […]

Jajinci – gledateljka pita da li može da se postavi nadstrešnica na autobuskoj stanici preko puta nove  pošte,   ulica Save Jovanovića kao I klupa, to je  sklonio investitor koji zida zgradu zašto? (Ljubica)

Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovaraju:

Nadstrešnica na premetnom stajalištu „Save Jovanovića“ u Bulevaru JNA demontirana je u funkciji izgradnje stambenog objekta na parceli iza stajališta, a na osnovu dostavljene informacije o izvođenju radova od strane investitora.

Takođe, dok traju radovi u funkciji bezbednosti putnika stajalište će biti neznatno izmešteno unazad bliže parceli kućnog br. 79.

Sekretarijat za javni prevoz će izlaskom utvrditi aktuelno stanjena terenu i fazu u kojoj su navedeni radovi i s tim u vezi planirati opremanje pomentog stajališta potrebnom stajališnom infrastrukturom.

 

Zemun, Batajnica, OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“ – Gledalac iz Batajnice pita kada će biti gotova ova osnovna škola, a značilo bi mu da dobije informaciju i kada će početi radovi  jer sve stoji više od 2 godine. (Dmitar)

 

Iz Sekretarijata za investicije odgovaraju:

U toku je sprovođenje javne nabavke za izbor novog Izvođača.

Namera je da škola bude spremna za početak drugog polugodišta školske 2022/23. godine ili bar u što bližem datumu (u zavisnosti od realizacije JN za izbor Izvođača i kasnije od vremenskih uslova).

Gledateljka pita da li lekari u domovima zdravlja treba da znaju koja je klinika kada dežurna I kada I gde treba da šalju pacijente? Imala je loše iskustvo kada je hitna pomoć na poziv gledateljke došla I prevezla je u urgentni centar sa uputom koje je izdala hitna za urgentni  , oni je nisu primili, poslali su je na VMA posle završemog pregleda ponovo kreće šetanje,  što se ponavlja I u petak dva dana posle kada isto lekar iz Doma zdravlja Zvezdara ne zna gde da pošalje pacijenta tj. gledateljku. (Miroslava)

S obzirom da gledateljka nije navela ime lekara kako bi mogli zatražiti odgovor od doma zdravlja, preporučujemo joj da , ukoliko smatra da su joj povređena neka od prava iz oblasti zdravstvene zaštite, podnese predstavku Kancelariji za zaštitu prava pacijenata.

Grad Beograd je saglasno Zakonu o pravima pacijenata („Službeni glasnik Republike Srbije“ br. 45/13) obrazovao Kancelariju za zaštitu prava pacijenata, kao organizacionu jedinicu Gradske uprave grada Beograda. Sedište svih savetnika pacijenata za čitavu teritoriju grada Beograda je u ulici Tiršova br. 1.

KANCELARIJA ZA ZAŠTITU PRAVA PACIJENATA

·        Adresa: Tiršova br. 1

·        Broj sobe, sprat: prizemlje, kancelarija br. 9

·        Radno vreme: radnim danom od 07:00 – 15:30 časova

·        Telefon i e-mail: 011/360-56-34; savetnik.pacijenata@beograd.gov.rs

 

.Gledateljka želi da pohvali dr Jezdoviću iz Sime Milošević, Žarkova. Doktor izlazi pacijentkinji u susret sve pripremi tako da ne mora da čeka na terapije i recepte. Divan doktor. (Magdalena)

Beokom je pohvalu gledateljke prosledio DZ Čukarica s molbom da istu prenesu dr.Jezdoviću.

 

Gledateljka kaže da na uglu ulica Kupreška i Mačvanska, Zemun, stoje 3 slupana vozila bez tablica, zauzimaju parking. Vozila stoje već duže vreme. Kome da prijavi) (Mara)

Gledateljka se može obratiti opštinskoj komunalnoj inspekciji u čijoj je nadležnosti rešavanje ovog pitanja.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana